Analyse Gent-Zeehaven terug topdrie

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Gent-Zeehaven terug topdrie
Foto: © SC

Op de 12de speeldag slaagde Gent Zeehaven erin zich opnieuw bij de topdrie te hijsen. Rac. Doornik won met brio het topduel bij Oudenaarde terwijl hekkensluiter Sp. Ursel zijn zesde gelijkspel afdwong en samen met WS Lauwe rekordhouder is op dat vlak.
 
Tegen US Centre kon Gent-Zeehaven revanche nemen voor de uitschakeling vorig seizoen in de eindronde. Dit keer profileerde Demeyer zich niet tot topschutter dan wel ploegmaat Riekie De Sloover die met twee doelpunten de Hengouwse droom stuk trapte. De bezoekers dreigden slechts eenmaal in de eerste helft via een loeier van Delaby op de lat. Bij Gent verschenen Demeyer en Jacobs voor doelman Roisin maar faalden in de afwerking.
 
Kort na de hervatting kieperde Centre een ijskoud stortbad over de Gentse hoofden toen Delaby een verre vrijschop in de kruising deed verdwijnen. De bezoekers gingen daarna niet defensief spelen maar kwamen toch zelden in de buurt van de Gentse doelman. Aanvankelijk kraakte Blomme zijn poging waarna Riekie De Sloover een perfecte voorzet van Van Duysen naar de gelijkmaker verzilverde. Doelman Roisin moest daarna een paar keren zijn kunde etaleren maar bleek in het slotkwartier machteloos op de vrijschop van alweer De Sloover. Jacobs stifte nog een poging op de lat terwijl Gaye een derde doelpunt verprutste door in de rebound knullig naast de bal te trappen.
 
In het topduel tussen Oudenaarde en Rac. Doornik kopte Leveque in het aanvangskwartier een hoekschop tegen de Oudenaardse touwen. Twee minuten later pakte de thuisploeg een tweede opdoffer toen Leroy met een magistraal doelpunt de verdubbeling op het bord prikte. Oudenaarde reageerde aanvankelijk gevat met de aansluitingstreffer via Vergucht waarna D’Hollander op de paal besloot en Kabemba over doel vlamde. Oudenaardse balverlies leidde naar een derde treffer via Beuls. Ondanks lokale kansen liet Doornik die begeerde uitzege niet meer uit handen glippen.
 
Leider Gistel moest hard werken om St Eloois-Winkel van het lijf te houden. Winkel speelde goed mee maar had pech toen Bostoen na een halfuur uitviel en trainer Vergote zijn systeem enigszins moest wijzigen. Ook in de tweede helft bleven de bezoekers onverzettelijk hoewel Notredame een eerste kans voor Gistel onbenut liet. Het was slechts in het slotkwartier dat de leiders het verschil konden maken. Notredame scoorde na een perfect aangeven van Brackx. Net voor affluiten bezegelde Proot het bezoekende lot met een tweede treffer alweer na een assist van Koen Brackx.
 
Een taai Eernegem beet fel van zich af tegen subtopper Zottegem. Het werd trouwens een duel die pas na rust kon bekoren. Een geestdriftige thuisploeg  met een attente doelman Plovie dwong trouwens overwicht af. Van Compernolle miste van een niet hoewel bezoeker Meymans rakelings overknalde. Verhelst dribbelde de bezoekende afweer maar moest toezien hoe ploegmaat Demeulenaere van dicht bij onbesuisd over schoot.
 
Hekkensluiter Sp. Ursel blijft met alle sportieve middelen verder strijden om weg te geraken van die laatste plaats. Vooralsnog met mondjesmaat want het werd opnieuw een gelijkspel. Geen onaardig resultaat tegen Wielsbeke dat helemaal op het einde via Timo de kans op winst verknoeide. De West-Vlamingen domineerden in de eerste helft maar Ursel scoorde de openingstreffer via P. De Rycke. Tien minuten na de hervatting kon Seynhaeve gelijkstellen. In het slotkwartier wenkte de Urselse zege toen Vanneste verdubbelde. Acht minuten voor tijd legde Verbrugghe het gelijkspel vast.
 
Bij Peruwelz moest SK De Jeugd Lovendegem duidelijk de wet van de sterkste ondergaan. Het begon trouwens ongelukkig voor de bezoekers wanneer Bouillaert in eigen doel besloot. Een opsteker voor de thuisploeg alhoewel de gasten zich daar moeilijk van herstelden. Na rust werd de Lovendegemse terugkeer brutaal in de kiem gesmoord met doelpunten via Desse en treffers van Petruzzella in nauwelijks 5 minuten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties