Sporting haalt uit

Sporting Lissabon heeft gisterenavond Boavista met 6-1 naar huis gestuurd. Het toonde daarmee aan dat het de 3-0 nederlaag van vorige week tegen Porto goed verteerd heeft.

Sporting controleerde de match van begin tot einde en zette Boavista gedurende de hele match onder druk. Na een kwartier begon het doelpuntenfestijn nadat Douala er 1-0 van maakte. Uiteindelijk ging men met 3-0 rusten na nog 2 goals van Hugo Viana vlak voor rust.

5 minuten na rust kopte middenvelder Custodio zijn derde van het seizoen binnen, wat tevens de vierde voor Sporting was gisterenavond. In de 79ste minuut scoorde Flores tegen, maar Boavista moest de kelk tot op de bodem ledigen. Amper 2 minuten later scoorde Liedson de 5-1 na een voorzet van Rochembak. Na zijn goal liep hij naar Boavista-coach Jaime Pacheco, lachte hem uit en ging op de grond liggen. Dit was het antwoord van Liedson op verklaringen in de pers van de Boavista-coach eerder deze week dat Liedson alleen maar op de grond zou liggen tijdens de wedstrijd en zich vaak aanstelde. Vlak voor tijd maakte Pinilla met zijn eerste goal ooit voor Sporting de stand compleet: 6-1!

In het klassement staan beide ploegen nu gedeeld vijfde met 17 punten, maar Sporting heeft een beter doelsaldo. Porto staat op kop met 22 punten, op 1 punt gevolgd door Benfica. Derdes staat Setubal met 20 punten, terwijl nummer 4, Maritimo, 18 punten heeft.