Leider Gistel in gevaar

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Leider Gistel in gevaar
Foto: © SC

Slechts 6 wedstrijden op het programma van de 13de speeldag. SK Lebeke-Aalst contra Lauwe en Wielsbeke versus Gent Zeehaven werden vorige week afgewerkt. SKLA en Lauwe deelden de punten, Zeehaven haalde de volle pot en resideert op een voorlopige tweede plaats.
 
Dat kan zondag om kwart voor vijf er weer anders uit zien wegens de topper tussen Rac. Doornik en leider Gistel . Het wordt alvast voor de West-Vlaamse leiders geen sinecure om bij de Henegouwers overeind te blijven. Als taktisch alles klopt zou een puntendeling geen onaardig eindresultaat betekenen voor Gistel.
 
Ploegen uit de topvijf zoals Zottegem , US Centre en SV Oudenaarde krijgen het evenmin gemakkelijk.
 
Hierbij valt vooral het duel tussen Centre en Oudenaarde op. De Oost-Vlaamse club van trainer Angelo Nijskens kampt echter met een handvol geblesseerden. Dat zou een handicap kunnen betekenen bij eergierige Henegouwers die op eigen veld moeilijk opzij zijn te zetten. Een draw zou alsnog geen slechte uitslag betekenen.
 
Revelatie Zottegem staat voorlopig op een vijfde plaats en kan daar blijkbaar genoegen mee nemen. Blijkt ook zowat het streefdoel te zijn bij de afrekening. Alhoewel, na een 1 op 6 zou Zottegem moeten winnen van het onderaan geklasseerde E. Aalter. Maar een gewond dier blijft altijd gevaarlijk en dat moet Zottegem goed in de oren knopen.
 
Bij SK De Jeugd Lovendegem vielen er vorige week harde woorden. Een nasleep van de nederlaag en zwakke prestatie bij Peruwelz. Het liet trainer Patrick Moens zeggen dat niemand verzekerd is van een vaste stek in de fanion. Het gebrek aan surplus noodzaakt de Lovendegemse trainer om te ijveren voor een sterk collectief. Reden waarom hij de jeugd kansen zal geven. Met Eernegem als gastploeg wordt het voor Lovendegem tijd om punten te pakken. De komende wedstrijden dragen het label ,,zespuntenmatchen’’. Dus zou een thuiszege tegen Eernegem meer dan welkom zijn.
 
SK Diksmuide mag in wezen geen problemen hebben met de komst van rode lantaarn Sp. Ursel. Vraag blijft wat de Oost-Vlamingen momenteel aan mentale ingesteldheid in huis hebben. Het wordt stilaan tijd dat Ursel regelmaat, m.a.w. goed voetbal, koppelt aan puntenbuit. Een draw bij Diksmuide zou een nieuwe stap in de goede richting zijn.
 
Sint Eloois-Winkel speelt gastheer voor Peruwelz. Het wordt meteen een duel tussen twee gedegen middenmoters. De West-Vlaamse thuisploeg kan overigens haasje over springen met de Henegouwers. De bezoekers zijn echter moeilijk te hanteren en dat zou een thuiszege wel eens in de weg kunnen staan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties