Stadion: Stedelijk Sportstadion
United verslaat Veldwezelt in Limburgse derby
Niels Hendriks

KVSK United moest op deze 14e speeldag de wei in tegen de gouwgenoten van Excelsior Veldwezelt die tot dusver een minder seizoen doormaken en daardoor in de rechterkolom van de rangschikking verblijven.

Bij KVSK United was het ook een wedstrijd waarbij er enkele belangrijke pionnen (o.a. Davy Heymans en Marcos Perreira om maar enkele te noemen) ontbraken. Deze werden vervangen door enkele jonkies zoals Jochen Daniƫls en Pieter Thijs, welke een verdienstelijke partij speelden. Ook was het voor de plaatselijke aanhang een weerzien met enkele "oude bekenden" uit het Lommelse huishouden, Jos Heyligen en Gert Davids.

De wedstrijd zelf had niet zo veel om het lijf. Na 26 minuten stond KVSK United 2-0 voor en nadien beperkte de thuisploeg zich tot het simpel uitspelen van de wedstrijd, al kwamen de bezoekers in de tweede helft wel gevaarlijker uit de hoek.

Het eerste doelpunt van KVSK United kwam er na een stilstaande fase waarbij Frank Machiels eerst zijn trap volledig miste waardoor de bal voor Christophe Delande viel en deze daarna in een tijd de bal voorbij Gert Davids plaatste. Het tweede doelpunt was een vlotte combinatie van KVSK United, Jochen DaniĆ«ls met een gemeten voorzet vanop rechts voor doel en een Mirek Waligora die ongedekt de 2-0 kon binnen trappen. Opmerkelijk hierbij was dat dit voor KVSK United de enige twee ballen tussen de palen waren maar ze zaten allebei.

Voor de rust had KVSK United nog de kans om de score op te drijven via o.a. Harm Luyten die in de vlucht een bal op de vingertoppen van Gert Davids keilde en ook via Haagdoren die op de flank iedereen incluis de doelman omspeelde maar helaas in het zijnet besloot. Na de rust bleef Excelsior Veldwezelt vlot meevoetballen en soms hadden ze ook de kans om de achterstand op te halen, maar een attente Govert Boyen hield de nul op het bord.