Analyse Sp. Ursel juicht, SK Lovendegem baalt

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Sp. Ursel juicht, SK Lovendegem baalt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 14de speeldag bleven zowat de posities op de rangtabel ongewijzigd. Bij de topvijf liet enkel Zottegem een zware steek vallen. Onderaan heeft een strijdlustig Sparta Ursel de rode lantaarn in de handen geduwd van het balende SK De Jeugd Lovendegem.
 
Het is trouwens de eerste maal dit seizoen dat Ursel van dit verfoeilijke ding af is. En dat was zo te zien een groot deel te wijten aan doelman Benedict Floryn die in de slotfase zijn ploeg overeind hield. Het werd overigens de zege van de totale werkkracht van het Urselse team dat bleef geloven in een driepunter. De thuisploeg had enige keren Dame Fortuna aan haar kant maar soms moet je dat geluk ook afdwingen. SK Lebeke-Aalst knalde immers tweemaal op het doelhout. Eens Van Torre (strafschop) en De Smet in het aanvangskwartier scoorden en rond het uur Versichel de aansluitingstreffer lukte knokte Ursel voor iedere meter grond. Desondanks noemden zijn maats libero Dieter Coens tot man van de match terwijl ook Pieter De Muynck mocht terugblikken op een sterke partij. Met een 8 op 12 kijkt de Meetjeslandse club nu vertrouwensvol naar de recente toekomst met wedstrijden tegen Zottegem en Lovendegem.
 
De kerverse hekkensluiter SK Lovendegem kon het niet waar maken bij Eendracht Aalter dat eveneens niet veel overschot meer had want de kelderopening ligt dichtbij. ,,Het werd dit keer de zege van de juiste mentaliteit’’ aldus Aalter-trainer Kenneth Brylle. Het enige Aalterse doelpunt via Varache was dus goed voor drie gouden punten voor de thuisploeg. ,, Die zege is verdiend want wij hadden de grootste wil om te winnen. De beloning trouwens van ons harde werken. Overigens de bezoekers schiepen slechts vijf minuten voor affluiten hun eerste en enige halve kans. We verzuimden te verdubbelen en dat hield de spanning in de wedstrijd. Deze driepunter is een opsteker hoewel het niet bij deze ene opflakkering mag blijven. Twee, drie zeges op rij halen kan ons meer zuurstof bezorgen’’ besloot de Aalterse trainer.
 
Oudenaarde dat toch Steve Breuls en De Groote niet kon opstellen nam vrij vroeg voorsprong tegen Wielsbeke. Bezoekende doelman Tielens en verdediger Naessens gaven Kabemba een vrijgeleide naar de openingstreffer. Na een halfuur en nadat eerder Guillemaere miste zorgde Vergucht voor de verdubbeling. Na rust hield de thuisploeg een oogje in het zeil en bleef Wielsbeke tevergeefs aanbotsen tegen de perfect georganiseerde thuisverdediging.
 
Bij het onderaan geklasseerde WS Lauwe liep het ,,vijfde geplaatste’’ Zottegem op een verrassende gasbek. Deze wedstrijd verliep bijna een uur een evenwichtig waarbij beide ploegen geen opening vonden. Het was slechts vijf minuten na rust dat Pot Lauwe op voorsprong knalde. Zottegem liet zich echter niet doen want amper zeven minuten later was alles te herdoen via een strafschop van Spitaels. In een spannend slotkwartier zou uiteindelijk Soens, na een defensief mistasten, de thuisploeg aan winst helpen.
 
Sint Eloois-Winkel blijft in gevaarlijk woelwater ronddobberen na het verlies tegen Rac. Doornik. Technisch betere bezoekers gingen trouwens verdiend met de drie punten lopen. Al na een halfuur doemden onweerswolken op na de owngoal van Fleurman alhoewel Gomes enkele minuten later met de gelijkmaker de thuisploeg weer op het goede spoor zette. Vroeg in de tweede helft verdubbelde de ingekomen Bouchart voor Doornik en zag Winkel de bliksemschichten heftiger worden. Met veel inzet en karakter poogde de thuisploeg de bakens te verzetten maar een derde Doornikse doelpunt  via Omanga brak de Winkelse veer.
 
Periodeleider Gent-Zeehaven bereikte zijn doel tegen SV Diksmuide: periodeleider blijven. Dat gebeurde evenwel zonder veel glans want slechts een puntendeling. Bovendien krijgen ze in de periodestand gezelschap van actuele leider Gistel.
Nochtans speelde Zeehaven een sterk halfuur waarbij Jacobs scoorde. Op het halfuur en later even na rust kreeg Diksmuide twee strafschoppen feilloos omgezet door Verbanck en Verhelst. Gent zette op het uur via Demeyer de balans weer in evenwicht maar moest uiteindelijk vrede nemen met een puntendeling. Dat bleef evenwel balanceren want Gent moest later met 10 verder wegens de uitsluiting van Demeyer (2xgeel).
 
Tussen Peruwelz en Eernegem was het verschil blijkbaar groter dan het klassement liet vermoeden. Eernegem startte fanatiek maar verknoeide het in de waarheidszone. Aan de overzijde was dit niet het geval. Eerst scoorde Desse waarna Rosier (2) en François het ruime verschil vastlegden. Tussendoor scoorde Madtlandt de tegentreffer.
 
In een matige partij kon leider Gistel weinig kansen te versieren tegen US Centre. Het winnende thuisdoelpunt viel vier minuten voor rust via een kopbal van Couvreur. Uiteindelijk was het thuisdoelman Decaesstecker die met een parade de gelijkmaker van d’Allessendro verijdelde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties