Sannois wilt Youri Djorkaeff

Sannois wilt Youri Djorkaeff
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Franse club Sannois - Saint-Gratien zou graag Youri Djorkaeff terughalen naar Frankrijk. Djorkaeff ligt momenteel nog onder contract bij het Engelse Blackburn Rovers, zeventiende in de Premier League, maar zijn verbintenis loopt er op het einde van deze maand af.

Sannois - Saint-Gratien is een club uit National in Frankrijk, vergelijkbaar met onze derde klasse, waar het achtste staat op vier punten van een promotieplaats. 

Het is nog wel af te wachten of Blackburn Djorkaeff geen nieuw contract aanbiedt. Als dit het geval is, zal de 36-jarige Djorkaeff waarschijnlijk in Engeland blijven. Indien niet, moet Sannois - Saint-Gratien de ex-international nog weten te overtuigen om zijn carrière in National af te sluiten.

Youri Djorkaeff scoorde 28 doelpunten in 82 wedstrijden voor de Franse nationale ploeg. Hij begon zijn carrière bij Grenoble, waar hij vijf seizoenen speelde in de Franse Division 2 (nu Ligue 2). Daarna verhuisde hij voor twee seizoenen naar Strasbourg (eveneens D2). Daar werd hij weggehaald door Monaco en speelde voor het eerst in de Franse hoogste klasse.

Hij bleef er vijf seizoenen, tot 1994-1995, en speelde toen één jaar voor PSG, alvorens de stap naar het buitenland te zetten. Inter Milaan, FC Kaiserslautern en Bolton Wanderers mochten elk drie seizoenen rekenen op de voetbalkunsten van The Snake. Dit seizoen kwam hij dus uit voor de Blackburn Rovers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties