Kluivert weg bij Newcastle ?

Bert Van Houtte
| 0 reacties
Kluivert weg bij Newcastle ?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De toekomst van de Nederlandse aanvaller Patrick Kluivert bij het Engelse Newcastle United lijkt op dit moment heel onzeker. De kans bestaat dan ook dat hij aan het einde van het seizoen moet vertrekken bij de Engelse club. Hij zal zich moeten bewijzen wil hij nog verder mogen spelen bij Newcastle. Afgelopen zomer tekende Kuivert een contract voor drie seizoenen bij deze club. Dus iedereen ging ervan uit dat de Nederlander voor drie jaar veilig zat bij Newcastle. 

Nu blijkt dat helemaal niet het geval te zijn, Kluivert heeft geen contract voor drie jaar. Hij heeft enkel maar een contract tot het einde van dit seizoen, met een optie voor twee bijkomende seizoenen. Deze zomer verscheen er een heel ander bericht dan de echte waarheid rond het contract van de Nederlandse spits.

Kluivert zal alle zeilen moeten bijzetten wil hij langer bij de club actief blijven, aan het einde van dit seizoen kunnen beide partijen de overeenkomst opzeggen. Indien Newcastle niet voldoende tevreden is over de spits, dat hij op zoek kan gaan naar een nieuwe werkgever. Newcastle-manager Graeme Souness liet weten dat men ieder jaar de prestaties van Kluivert kan evalueren.

De manager heeft geen twijfelen over de kwaliteiten van Kluivert, hij maakt zich wel zorgen over de passie bij de spits. Hij bedoelde daarmee dat de aanvaller soms wat te laks is om bepaalde momenten. Souness ging nog verder, hij vertelde ook dat Kluivert bij iedereen aangeschreven staat als een klassespits. Hij liet weten dat Kuivert veel mogelijkheden heeft maar soms de passie mist om al zijn kwaliteiten te gebruiken. 

Zoals iedereen wel weet is Kluivert een zeer goede aanvaller, maar de fans van Newcastle zijn niet helemaal tevreden over hun aanvaller. Ze vinden namelijk dat de Nederlander niet het niveau haalt, zoals in zijn periode bij de Spaanse topclub FC Barcelona. De fans blijven nog steeds rotsvast achter hun boegbeeld Alan Shearer staan, met de komst van Kuivert ziet de achterban in hem een zware concurrent.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties