Galatasaray klopt Dortmund na strafschoppen

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Galatasaray klopt Dortmund na strafschoppen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In groep B van de Efes Pilsen Cup, een wintertornooi in het Turkse Antalya, heeft Galatasaray na strafschoppen gewonnen van Borussia Dortmund. De wedstrijd zelf eindigde op een scoreloos gelijkspel.

De wedstrijd werd pas boeiend na het uur. Necati werd volgens de scheidsrechter foutief door Evanilson afgestopt in het strafschopgebied. Necati ging zelf achter de bal staan, maar zijn slecht getrapte penalty werd gered door Weidenfeller. Ondanks een aantal kansen aan beide zijden werd er niet gescoord, en trafschoppen moesten een winnaar aanduiden. Daarin misten Kringe en Dede voor Dortmund. De Duitsers krijgen echter toch een punt, terwijl de Turken met 2 punten aan de leiding gaan. De derde ploeg in deze groep, Spartak Moskou, heeft nog geen wedstrijd gespeeld.

In de openingswedstrijd van groep A werd Vitesse door Malmö FF met maar liefst 6-0 ingeblikt. Bij de Zweedse kampioen maakte vooral het sterk spelende aanvalsduo Niklas Skoog - Markus Rosenberg indruk. Skoog nam twee doelpunten voor zijn rekening, Rosenberg eentje. De andere doelpunten werden gescoord door Persson, Andersson en Chanko. De derde ploeg in deze groep is Besiktas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties