Glansrol voor scheids in Moelingen Hamont

Jimmy Wouters

Na 2 weken pauze is de provinciale terugronde van start gegaan. Vandaag stond in 1e provinciale de wedstrijd tussen Moelingen en Hamont geprogrammeerd.

De eerste helft werd door de bezoekers gedomineerd. Maar het duurde vrij lang op de eerste kans. Tegen de gang van het spel in was die voor Moelingen, maar de vrije schietkans werd niet benut. Meteen daarop kwam Hamont feller opzetten. Dit resulteerde in enkele uitstekende mogelijkheden, maar de bezoekende aanval was niet in staat om de sterk keepende Brauers te verschalken. Tot 2 maal toe stonden ze oog in oog met de thuisgoalie, maar de bal ging er niet in. Vlak voor rust begon de scheidsrechter opeens de show te stelen. Na een lange bal van Hamont, mocht haar spits ongehinderd op doel afstevenen. Ware het niet dat hij minstens 5 meter buitenspel stond. 0-1 was echter een verdiende tussenstand na een vrij zwakke 1e helft.

De tweede helft was zowaar nog slechter als de eerste. Beide ploegen slaagden er maar niet in een fatsoenlijke kans ineen te knutselen. Moelingen had het veldoverwicht en probeerde, zonder succes, druk naar voor te zetten. Op een snelle counter wist Hamont de eerste en voor haar enige kans te creëren, maar weer lag Brauers in de weg. De wedstrijd hobbelde maar wat heen en weer, totdat scheids Potargent weer in actie schoot. Na een mislukt schot van thuisspeler Meeuwissen, legde hij de bal prompt op de stip. Vrindts was er als de kippen bij om het geschenk in ontvangst te nemen.

Een al bij al billijk gelijkspel na een ontiegelijk zwakke wedstrijd, waarin de scheidrechter de hoofdrol opeiste.