Servette FC failliet

Servette FC failliet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het eens zo grote Servette FC staat op de rand van de afgrond. Er lijkt geen einde te komen aan de donkere tunnel waarin de economische failliete Zwitserse club zich bevindt.

De mogelijkheid dat Servette na de winterstop nog zal te zien in de Zwitserse eerste klasse is uiterst gering. De voorzitter van de ploeg, Marc Roger, vertelde dat er maandag zal beslist worden of de club nieuwe middelen zal vinden en zo zou doorgaan met bestaan. Er is echer geen kat in Zwitserland die gelooft dat er effectief nog geld zal binnenstromen.

Servette heeft immers nog 15 miljoen Zwitserse Franken nodig om het seizoen rond te komen. Zo worden de spelerslonen van de afgelopen drie maanden niet betaald. Zij hebben zich tot nu toe rustig gehouden, maar dat kan rap veranderen als het geld nog lang wegblijft.

Er bestaat de mogelijkheid dat Servette het seizoen uitdoet, maar dan wel met een amateur-team. Heel technisch gezien is het immers zo dat de NV Servette FC (het bedrijf) bankroet is, maar niet de voetbalploeg Servette FC. Het is echter meer dan waarschijnlijk dat de ploeg gewoon alle komende matchen forfait geeft en voor volgend seizoen vervangen wordt door de eerste van de Zwiterse tweede klasse.

Servette FC werd opgericht in 1890 in Genève. Tussen 1907 en 2004 won het maar liefst 17 keer de landstitel en 7 maal de Zwitserse Beker. In de geschiedenis van het Zwitserse voetbal deed alleen de Grasshopers Zürich het beter.

Hoe het nu verder moet met het Zwitserse voetbal is niet geheel duidelijk. Het is al jaren zo dat de Zwitserse eerste klasse bestaat uit 9 ploegen + FC Basel. De 9 ploegen die elk jaar opnieuw moeten vechten om financieel te overleven, terwijl Basel de wedstrijden vooral gebruikt als voorbereiding op hun Europese wedstrijden. Wederom wordt de stem luider om Basel bij de Duitse Bundesliga toe te voegen. Wanneer dit zou gebeuren, zou dit het einde betekenen van professioneel voetbal in Zwitserland.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties