Winteranalyse: Roda JC

Bram Coenen
| 0 reacties
Winteranalyse: Roda JC
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de achtste plaats na de heenronde vinden we Roda JC terug.  De Limburgse club kende een woelige eerste seizoenshelft.  Er was het mogelijk vertrek van spits Arouna Koné naar Ajax, dat niet doorging vanwege vermeende hartritmestoornissen bij Koné.  En ook coach Vloet lag vaak onder vuur, zelfs door zijn eigen spelers.  Vloet verlaat aan het einde van dit seizoen de club.

Roda was zeer wisselvallig.  Werd er de ene week overtuigend gewonnen, ontgoochelde het vaak de week nadien.  Maar stunten af en toe lukte de limburgers wel.  Zo hield het AZ op 1-1 en ging het winnen op PSV.  Na de heenronde heeft de club 26 punten en is Uefa Cup-voetbal nog mogelijk.

In de goal vinden we ex-Aalst keeper Vladan Kujovic, die in Nederland alleen maar beter is geworden.  Achteraan kan de club nog steeds rekenen op trouwe soldaten Luijpers en Senden.  Centraal speelt dit seizoen ook de van GBA overgekomen Boldiszar Bodor.

Roda speelde vaak niet wervelend, maar het heeft daar nochtans wel de spelers voor.  Zo beschikt het met de Brazilianen Cristiano en Sergio over 2 echte publiekspelers, en in de spits loopt nog steeds Arouna Koné, die de laatste matchen weer bewees waarom Ajax interesse in hem had.  Het is vaak simpel bij Roda: zijn Sergio en Koné in vorm, draait Roda, anders niet.

Roda snakt ernaar om zich nog eens te kwalificeren voor Europa.  De ambitieuze Directeur Nol Hendriks is niet tevreden met wat Roda totnogtoe brengt en kijkt uit naar een nieuwe trainer.  De Belgen Anthuenis en Put werden al genoemd bij de kandidaten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties