"Vete tussen Ferguson en Wenger moet stoppen"

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
"Vete tussen Ferguson en Wenger moet stoppen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dave Richards, de voorzitter van de Engelse Premier League, wil dat Arsene Wenger en Sir Alex Ferguson stoppen met hun openlijk geruzie. Richards zal dit vandaag ook officieel vragen op een vergadering in Londen met alle Premier League-ploegen.

De vete tussen Wenger en Ferguson nam een dramatische wending na het Premier League-duel tussen ManU en Arsenal en het daaropvolgende Pizzagate-schandaal: na de wedstrijd zouden spelers en trainers in de spelerstunnel elkaar niet alleen verwijten, maar ook eten naar het hoofd geslingerd hebben. Daarna begonnen Wenger en Ferguson elkaar openlijk te bestoken in de pers: Ferguson schilderde Wenger af als iemand die zich nooit voor zijn fouten wil excuseren, terwijl de Arsenal-coach zelf de ManU-manager als een steeds opnieuw provocerende man beschreef. De recentste verbale aanval was afkomstig van Wenger, die zich liet ontvallen dat "Man Utd heel wat lager in de rangschikking zou staan moesten videobeelden gebruikt worden".

Het bestuur van de Premier League vindt dat het nu wel welletjes is geweest en wil dat Wenger en Ferguson zich publiekelijk verzoenen. Weliswaar kunnen geen disciplinaire maatregelen genomen worden, maar Richards wil een beroep doen op het gezond verstand van beide heren om hen te laten inzien dat het zo niet verder kan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties