Stadion: King Power at Den Dreef
Diegem verslaat OH Leuven
Niels Hendriks

OH Leuven - Diegem Sport 1 - 3

De wedstrijd OHL - Diegem van vandaag leek in grote mate een herhaling van de ontmoeting van vorig seizoen tussen beide ploegen. OHL had het niet gemakkelijk met de lange ballen van Diegem, toonde bovendien te weinig gezonde agressiviteit en maakte het Diegem veel te gemakkelijk in de zone van de waarheid.

Topschutter Kevin Stuckens kreeg te veel ruimte en profiteerde daarvan om zijn seizoenstotaal tot 22 aan te dikken. OHL kon daar weinig tegenover stellen. François Sterchele stond als enige diepe spits de eerste helft op een eiland te voetballen, maar ook de tweede helft werd er te weinig doelgevaar gecreëerd om in aanmerking te komen voor de overwinning. François Sterchele pikte nog wel zijn doelpunt mee maar toen was het kalf al verdronken voor OHL. De titel is zo ver weg voor de thuisploeg en het mag zich dus na al opmaken voor de eindronde.

Opstelling OH Leuven: Berghmans, De Falco, Morreel, Goethuys, Maes, Jacquemyn (46' Spreutels), Vanderelst, Sterchele, Lanvu (46' Ruytinx), Simaeys en Vande Gucht.
Opstelling Diegem: Malfait, Jaspers, Ytebroeck, Moras
Cannoot, Van Onsem, De Maeyer, Jacobs K., De Schepper (81' Laseur), Stuckens (74' De Groote) en Jacobs P. (79' De Coster)
Gele kaarten: 37' Morreel, 44' Moras, 88' Ruytinx
Doelpunten: 25' en 55' Stuckens (0-1 en 0-2), 64' Jacobs K. (0-3), 78' Sterchele (1-3)