Analyse Jean-Marie Pfaff helpt Bree een handje

bernie de vuyst
Jean-Marie Pfaff helpt Bree een handje

Het is al zo vaak geschreven en gezegd: vierde C is een ongemeen spannend reeks waarin tot nu toe niets beslist is. Zowel vooraan als achteraan in het klassement is alles nog mogelijk.

Zaterdagavond al mocht Michel Kenis juichen. Zijn club Mol-Wezel versloeg immers Overijse thuis met 3-0. Catgiu, Nijs en Celus kregen het leer tegen de netten.

Bree kan ook weer winnen, 3-1 tegen Diest. Misschien dat Jean-Marie Pfaff daar voor iets tussenzat. Het voormalige sluitstuk van de Rode Duivels was te gast tijdens het diner en stond in doel tijdens de rust toen enkele jeugdspelers strafschoppen trapten. De doelpunten in de echte match kwamen van Neyens, Smits en Boonen. Bezoeker Clemens prikte tegen. Diest speelde even met zijn tienen na de uitsluiting van Ozcan.

Berkenbos staat opnieuw op een degradatieplaats na het thuisverlies tegen Aarschot (2-4). Gewezen jeugdinternational en ex-Lierse Stijn Janssen toonde de Brabanders de weg naar de overwinning. Daniels en Gillis (2x) stelden de overwinning veilig. Ondertussen hadden Geebelen en Gerets kunnen milderen.

In de Brabantse derby speelden Kampenhout en Grimbergen gelijk (1-1). Ben R'Haiem scoorde voor Grimbergen en Solomon voor de club van trainer Czernia.

De streekderby tussen Leopoldsburg en Meerhout was het kijken haast niet waard. Gescoord werd er niet eveneens niet (0-0).

Heist veegde de vloer aan met Millen (3-1). Van Der Borght en Laenen (2x) trapten de thuisploeg naar de zevende hemel. De Haspengouwers kwamen niet verder dan een penaltydoelpunt van Jans.

Olen gaf Maasmechelen een pak voor de broek (1-6). De thuisploeg hield stand tot aan de rust (1-1), maar de rode kaart voor Calsius vlak voor de koffie was het keerpunt in de wedstrijd. De leider kwam op 1-0 via Van Ossel. Fillee (ex-PSV en -Aalst) maakte gelijk voor de hekkensluiter waar gewezen STVV-boegbeeld Peter Voets trainer is. In de tweede helft trok Olen het laken helemaal naar zich toe met rozen van Nuyts (2x), Van Ossel, Liekens en goalgetter Van de Pol.

Spouwen-Mopertingen is leider af. De fusieploeg ging met 3-0 onderuit bij het laag gerangschikte Vilvoorde. Ntesa, Hermans en Gentile waren de schutters met dienst.