Koeman treedt af

Koeman treedt af
Foto: © SC

Ajax-trainer Ronald Koeman treedt per onmiddelijke ingang af als trainer van Ajax. De coach stond al lange tijd onder zware druk, gisteren verloor Ajax in Auxerre waardoor de Amsterdammers uitgeschakeld werden in het Uefa Cup tornooi.

Vanmorgen besprak Koeman zijn situatie en toekomst als trainer van Ajax bij de technische staf. De conclusie van het onderhoud was dat er onvoldoende draagvlak meer is voor Koeman als Ajax-trainer.

De kritiek op Koeman werd dit seizoen steeds groter, vorige zondag in de competitiewedstrijd tegen Den Bosch waren er al anti-Koeman fluitconcerten na tien minuten. De bekende witte zakdoekjes deden ook zijn intrede. De nederlaag van gisteravond, is dus uiteindelijk de druppel die de emmer doet overlopen.

Koeman haalde nochtans mooie resultaten met Ajax, in zijn eerste jaar als trainer werd hij kampioen en won hij de Amstel Cup. In zijn tweede jaar behaalde hij met een jonge ploeg de kwartfinales in de CL. Vorig seizoen pakte Ajax opnieuw de landstitel. 

Maar gaandeweg groeide de kritiek op Koeman. De oud-international bleek geen gelukkige hand te hebben in het halen van spelers. Bovendien kreeg hij het verwijt dat Ajax z’n huisstijl verloochende en dat hij de jonge spelers niet beter maakte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties