Kopenhagen geeft rivaal Brøndby slaag

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Kopenhagen geeft rivaal Brøndby slaag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de 22e speeldag van de Deense Superligaen heeft landskampioen FC Kopenhagen de topderby tegen aartsrivaal en huidig leider Brøndby met stevige 3-0-cijfers gewonnen. Zuma, Nørregaard en Hoseth tekenden voor de doelpunten in "de Slag om Kopenhagen". Leek Brøndby tijdens de winterstop nog in een zetel op weg naar de titel, voelt het nu steeds meer de adem van de aanstormende kampioen.

De wedstrijd begon nochtans rampzalig voor FC Kopenhagen: na amper 20 seconden verloor het met Michael Silberbauer een van zijn sleutelspelers na een botsing met Sebastian Svärd. De kampioen liet het echter niet aan zijn hart komen en klom rond het kwartier op voorsprong: uitblinker Alvaro Santos zijn ploeggenoot Sibusiso Zuma in de diepte, en de Zuid-Afrikaan maakte het koelbloedig af. Amper vier minuten later was de score al verdubbeld, nadat Hjalte Nørregaard een assist van opnieuw Santos binnenkopte. Brøndby probeerde het daarna vooral via Johan Elmander, maar de Zweed was ongelukkig in de afwerking. Ook Thomas Kahlenberg was er nog dichtbij, maar zijn kopbal werd gepareerd door een goed keepende Raboczki. 

In de 64e minuut maakte de thuisploeg het dan helemaal af: een vrije trap van Magne Hoseth week af op een bezoekend been, en doelman Casper Ankergren was voor de derde keer geklopt. Een kwartier voor tijd leek uitblinker Santos zijn sterke prestatie te gaan bekronen met een doelpunt, maar hij vond de doelman op zijn weg. Een deugddoende zege voor FC Kopenhagen, dat sinds de winterstop al 10 van de 16 punten afstand op de stadsrivaal heeft goedgemaakt en van de vijfde naar de tweede plaats is opgeklommen. Brøndby, dat bij de winterstop door iedereen al kampioen gewaand werd, won sinds de hervatting nog geen enkele wedstrijd.

Ook op zondag speelden Randers en Odense gelijk, terwijl Esbjerg en Herfølge de drie punten thuishielden tegen respectievelijk Viborg en Aarhus. Zaterdag won Aalborg al van Nordsjælland en eindigde Midtjylland - Silkeborg op een brilscore.


SUPERLIGAEN, 22E SPEELDAG:

09-04:
Aalborg BK - FC Nordsjælland  2-0
FC Midtjylland - Silkeborg  0-0

10-04:
Randers FC - Odense BK  1-1
Esbjerg fB - Viborg FF  4-1
Herfølge BK - Aarhus BK  1-0
FC Kopenhagen - Brøndby IF  3-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Superliga

Nieuwste reacties