Behoud wordt moeilijk voor Istres

Rennes speelde in eigen huis 2-2 gelijk tegen Saint-Etienne. Tot tweemaal toe kwamen de bezoekers op voorsprong, maar de thuisploeg kwam telkens terug. Al na zeven minuten scoorde Piquionne de 0-1, maar Frei maakte er net na het halfuur terug gelijk van. Twintig minuten ver in de tweede helft zette Sablé de bezoekers weer op voorsprong, maar een kwartier voor tijd legde Monterrubio de 2-2-eindcijfers vanop de stip vast.

Pierre-Yves André werd matchwinnaar in Bastia-Toulouse. De Franse aanvaller bracht de thuisploeg op een veilige 2-0-voorsprong (21ste en 52ste minuut). Emana kon tien minuten voor tijd nog wel de aansluitingstreffer maken, maar Bastia won met 2-1.

Bordeaux verloor met 0-2 van Nantes. Na twintig minuten spelen maakte Diallo er 0-1 van en vijf minuten in blessuretijd dikte Bagayoko aan tot 0-2.

SM Caen ging met het kleinste verschil winnen op het veld van Nice. Mazure scoorde twintig minuten voor tijd de 0-1 en bezorgde daarmee zijn club drie heel belangrijke punten.

Onderaan deed FC Istres een erg slechte zaak. Door de winst van Bastia en SM Caen moest ook hekkensluiter Istres punten pakken om in de running te blijven voor behoud, maar dat deed het niet. Het verloor in extremis bij Metz met 2-1. Na zeven minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Tum, maar drie minuten voor tijd kwam Istres alsnog op gelijke hoogte. Het doelpunt van N’Diaye werd alsnog ongedaan gemaakt door de 2-1 van wederom Tum.