Overzicht tweede speeldag Allsvenskan

viki meeuwis

Overzicht van de reeds afgewerkte wedstrijden van de tweede speeldag in de Zweedse eerste klasse, Allsvenskan.

Gespeeld op zondag 17/4:

IFK Göteborg – Assyriska Föreningen 0-3
Assyriska, de nieuwkomer in de Zweedse eerste klasse, heeft dit weekend voor een verrassing van formaat gezorgd door IFK Göteborg op eigen veld met 0-3 te verslaan.
Andreas Haddad scoorde twee doelpunten en tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Darko Lukanovic er nog 3-0 van.

Doelpunten: 33’ Haddad (0-1), 71’ Haddad (0-2), 81’ Lukanovic (0-3)

IF Elfsborg – Örgryte IS 1-0

De nieuwe grasmat in de Borås Arena heeft zo zijn uitwerking gehad op Ois. Het kunstgras zorgde voor de bezoekers onder andere voor een geblesseerde speler. Volgens de trainer van Örgryte IS, Zoran Lukic, zullen nog vele spelers in dit stadion blessures oplopen, omdat de ondergrond te nat is. De ongelukkige speler van Ois, Anegrund, trapte de bal weg en kwam met zijn schoenen in het natte gras vast te zitten, waardoor hij viel en een knieblessure opliep. De enige goal in deze wedstrijd kwam er na een lange pass van de rechterback van Elfsborg, Andersson. De bal bij Mobaeck terecht die hem via een lob binnenwerkte.

Doelpunten: 43’ Mobaeck

Landskrona BoIS – Malmö FF 0-1
Marcus Rosenberg scoorde in de tiende minuut een prachtgoal, recht tussen de benen van doelman Sandqvist. Het was ook de enige goal van de wedstrijd waardoor Malmö FF de Skånederby won. Landskrona maakte het Malmö gedurende heel de wedstrijd moeilijk door de druk te blijven opvoeren en de verdediging constant op proef te stellen. De thuisploeg kwam zelfs nog bijna aan een gelijkmaker, maar de bal ging in het zijnet.

Doelpunten : 10’ Rosenberg (0-1)