Uitslagen tweede speeldag Tippeligean (update)

viki meeuwis

Uitslagen en beknopt verslag van de tweede speeldag van de Noorse eerste klasse, de Tippeligaen.

VÃ¥lerenga IF- SK Brann: 2-1
De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd. Al in de twaalfde minuut kon Hulsker via een vrije trap de bal richting het doel van Brann schieten. De bal kwam echter op de dwarslat terecht.
Pas na een goede twintig minuten kwam Brann meer in de wedstrrijd, onder andere door enkele goede acties van Kvisvik en Knudsen. Tien minuten voor het einde van de eerste helft kreeg Brann nog een vrije trap na een overtreding van Johnsen op Sæternes. De bal kwam in de buurt van het doel terecht maar een misverstand tussen Winters en Sæternes over wie hem al dan niet zou koppen, zorgde ervoor dat de bal naast het doel van keeper Arason ging.

De tweede helft begon direct goed voor Rekdals mannen ; een pass vanop links van Fredheim Holm naar Berre die de bal richting doel knalt en de stand zo op 1-0 bracht. De tegenreactie liet ook niet lang op zich wachten. Winters bereikte Sæternes en de ex-Bruggeling aarzelde niet, 1-1 een prachtschot vanop zeventien meter. In de 59e minuut kon Berre na een corner de bal wederom in het doel werken, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de scheidsrechter dacht dat een VÃ¥lerengaspeler de keeper vasthield, terwijl het net andersom was.  Een verdedigingsfout van Brann zorgde ervoor dat Hulsker zich alleen voor doel bevond, maar Opdal redde meesterlijk.
Vlak voor het einde van de match viel het beslissende doelpunt. Een inworp van David Brocken vanop rechts bereikte Dos Santos die hem richting doel kopte. Berre maakte het af door de bal in het doel te werken..

VÃ¥lerenga heeft zich herpakt na de nederlaag vorige week tegen Ham-Kam en de uitschakeling in de Royal League en kan zich nu volop concentreren op de Noorse competitie en de beker.

VÃ¥lerenga : Arason, Brocken, Hovi, Johnsen (46’ Skiri), Wæhler, Berre, Holm (46’ Muri), Grindheim, Gashi, Fredheim Holm (84’ Dos Santos), Hulsker

Brann : Opdat, Hanstveit (90’ Macallister), Soma, Guntveit, Bjarnason, Kvisvik, Scharner, Andresen, Knudsen, Winters (79’ Miller), Sæternes

Doelpunten :  Berre (1-0 ; 47’), Sæternes (1-1 ; 51’), Berre (2-1 ; 90’)

Scheidsrechter : Roy Helge Olsen

Toeschouwers : 15.442

Molde FK - IK Start: 0-1

In het eerste kwartier van de wedstrijd domineerde Molde. In deze wedstrijd was het vooral Startspits Bala Garba die het verschil maakte. In de dertigste minuut kon hij zich vrijmaken van Mavric en Petter Rudi waarna hij er met een schot vanop 16 meter 0-1 van maakte. Hiermee kwam Start op voorsprong. Molde had echter wel kansen in de eerste helft, maar verzuimde telkens ze te benutten. Zo was er een grote kans op een doelpunt na een kopbal van Mork die echter op de dwarslat eindigde.
In de tweede helft kon de thuisploeg nog een paar keer uithalen. Het verschil tussen de twee ploegen was in deze wedstrijd niet zo groot. Het was voornamelijk aan een goed keepende Nilssen te danken dat Start geen doelpunt te slikken kreeg.

Molde heeft na twee wedstrijden nog geen goal kunnen maken, maar trainer Bo Johansson heeft er alle vertrouwen in dat dat in de nabije toekomst wel zal gebeuren.

Molde: Moldskred, Strande, Mavric, Andreasson, Kallio, Røberg (76’ Rindarøy), Rudi, Kihlberg, Mork, Ørdal (64’ Ohr), Friend

Start : Nilssen, Pedersen, Borgersen, HÃ¥land, Johnsen, Strømstad (84’ Andersen), Hardarson (87’ Berhus), Hæstad, Valencia (90’ Engedal), Garba, Midttun Lie,

Doelpunten : Garba (30‘ ; 0-1)

Scheidsrechter : Tommy Skjerven

Toeschouwers : 6.087

Tromsø IL - Ham-Kam 1-0

Tromsø was een klasse groter dan Ham-Kam. De thuisploeg won verdiend en de beste man op het veld was de Deense doelman Andersen. Hij speelde met zelfvertrouwen en kon een drietal keer op voortreffelijke wijze redding brengen voor de thuisploeg. Vooral toen hij in de zesde minuut van de tweede helft een schot van Geir FrigÃ¥rd in het strafschopgebied blokkeerde. Het was Tromsø dat verschillende kansen creeërde in een boeiende wedstrijd. Het enige doelpunt kwam er via Morten Pedersen vlak voor het einde van de eerste helft na een schitterende vrije trap

Tromsø: Andersen, Nilsen, Kibebe, Moen, Pedersen (65’ Torres), Bernier, Johansen, Essendiri, Strand (79’ Jonas Johansen) Yndestad, Årst

Ham-Kam: Gustafsson, Smeets (77’ Dokken), Sørensen, Sørum, Storbæk, Bjerke (46’ Olsen), Haug, Michaelsen, Vaagan Moen, Frigård, Abiodun

Doelpunten : Pedersen (42’ ; 0-1)

Toeschouwers : 4.904

Bodø/Glimt – Rosenborg BK : 0-1

Rosenborg speelde een slechte wedstrijd en won onverdiend door een own goal van Runar Berg. In de achttiende minuut schoot Jan Gunnar Solli vanop twintig meter, de bal belandde via Runar Berg voorbij doelman Horn, een own goal en meteen 0-1 voor Rosenborg. Vlak voor het einde van de eerste helft kwam Helstad nog bij de 2-0 na een goede inworp van Koppinen, maar de bal ging vlak naast het doel.
In de tweede helft ging Rosenborg de defensieve kant op in een krampachtige poging om hun voorsprong te behouden, waardoor het Glimt niet meer lukte om kansen te creeëren.

Bodø/Glimt : Horn, Sannes, Kjølnern, Høgli, Ch. Berg (86’ Theting), RÃ¥stad, Berg, Ludwigsen (67’ Bjørkan), Sakariassen, RÃ¥ket (78’ Olsen)

Rosenborg : Johnsen, Koppinen, Riseth, Hoftun, Stensaas, Strand, Solli, Wisnes, Helstad (76’ Ødegaard), Johnsen, Brattbakk (71’ Storflor)

Doelpunten : Berg (18’; 0-1 own goal)

Scheidsrechter : Espen Berntsen

Toeschouwers: 6.198

Lillestrøm SK  – FC Lyn Oslo: 1-0

LSK won na een moeilijke wedstrijd tegen Lyn Oslo.
Na 22 minuten probeerde Sundgot de bal over doelman Marques te krijgen via een lob, maar de bal belandde in de armen van de keeper. Mifsud ving na de uitworp de bal op en nam de bal negen meter met zich mee in de zestien meter en knalde de bal tegen het net, 1-0.
Lyn was het verst van een doelpunt verwijderd en kon weinig kansen scheppen. Pas na 72 minuten konden de bezoekers een doelkans creeëren na een volley van Tessem, maar deze werd afgeblokt door een Lillestrømverdediger. Zes minuten voor het einde van de match waren de beste kansen voor Leonhardsen en Hamoud, deze laatste besloot in het zijnet.

Lillestrøm : Müller, Andersson, Andresen, Kippe, Rambekk, SøgÃ¥rd, Wehrman, Koren, Strand (58’ Radulovic), Myklebust (34’ Mifsud), Sundgot (80’ Powell)

Lyn : Marques, Bernsten, Lustü (75’ Huusko), Onstad, Dahl (52’ Sokolowski), Gislason, Leanhardsen, Larsen, Obasi Ogbuke (55’ Hamoud), Tessem

Doelpunten : Mifsud (68’; 1-0)

Scheidsrechter : Per Ivar Staberg

Toeschouwers : 7.065