AZ dreigt Champions League mis te lopen

Jimmy Wouters

AZ lijkt het winnen verleerd te zijn. Vandaag verloor het in FC Utrecht na een spetterend duel met  3-2. In een bijzonder aantrekkelijk duel was Utrecht de betere ploeg en werd AZ afgetroefd op vechtlust. Opvallend was dat de Alkmaarse verdediging op zwakke poten stond. Bij het tweed en derde doelpunt werd erg zwak verdedigd.

Utrecht kwam het beste uit de startblokken en was gedurende de hele eerste helft eigenlijk de betere ploeg. De thuisploeg kreeg dan ook meteen wat kansjes, maar die waren niet van die aard om doelman Timmer in verlegenheid te brengen. Tegen de verhouding in kwam AZ op voorsprong.  Het was Barry van Galen die na 35 minuten op aangeven van Olaf Lindenbergh de 0-1 op de bordjes plaatste. Utrecht reageerde echter onmiddellijk en binnen de minuut was kwamen ze dan ook gelijk. Met een fraai afstandschot maakte Jean-Paul de Jong de verdiende gelijkmaker.

Weer kwam de thuisploeg het beste uit de kleedkamer. Na tien minuten spelen kon Tanghe een mooie aanval afronden. Meteen het eerste doelpunt voor Tanghe na een maand afwezigheid wegens een voetblessure. Toch kwam AZ vijf minuten later weer langszij.  Kenneth Perez kon de bal met een gelukje meenemen en schoot vanop zo'n 16 meter vraai langs doelman Terrol. Utrecht bleef echter niet bij de pakken zitten en kwam vrijwel onmiddellijk weer op voorsprong via opnieuw Tanghe. Vervolgens probeerde AZ de scheve situatie nog recht te trekken, maar het kalf was reeds verdronken.

Doelpunten: Van Galen (35.); De Jong (37.); Tanghe (55.); Perez (62.); Tanghe (65.)