Allianssi doet het twee keer op rij

Truyens Himke
| 0 reacties
Allianssi doet het twee keer op rij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag werd in Helsinki de finale van Liigacup gespeeld tussen jawel, net als vorig jaar FC Lathi en AC Allianssi. En ook dit maal moest Lathi zijn meerdere herkennen in de ploeg uit groot Helsinki.
 
Reeds na negen minuten leek het catastrofaal af te lopen voor Lathi, de paarszwarte hadden het moeilijk om vuist te maken en daar profiteerde Chris Cleaver maar al te graag van. Met een mooi shot zette hij de 0-1 op het scorebord van het Finnair stadion.
Maar Lathi vocht terug en wou kost wat kost hetzelfde scenario dan vorig jaar mijden, net naast de titel grijpen. Enkele mooie aanvallen werden op touw gezet en Allianssi kroop in zijn schelp. Na twintig minuten was het dan eindelijk zover, het nummer 20 van Lathi, Kemppinen legde de bal mooi voorbij Sillanpää.
Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tot aan de rust met attractief voetbal.
 
Na de koffie kreeg FC Lathi het echter als maar moeilijker tegen een wast beraden AC Allianssi. De oranje mannen uit Helsinki gingen gretig opzoek naar hun tweede treffer en vonden deze ook na een goed kwartier spelen.
Toch werd het nog nagelbijten voor de aanwezig fans, want van minuut 70 tot minuut 80 was het al Lathi wat de klok sloeg.
De uiteindelijke verlossende 1-3 kwam er pas in 86ste minuut via Marjamaa Timo.

Voor het tweede jaar op rij wint AC Allianssi de Liigacup en bewijst het ook dit seizoen klaar te zijn om de strijd aan te gaan met de grote. Wat nog af te wachten valt is hoelang Allianssi dit jaar op dit niveau kan blijven spelen.

FC Lathi:  IKONEN Mikko, KOTTILA Mika, HAARA Heikki, HAUHIA Mikko, JÄRVINEN Toni, KAUTONEN Tommi, RAFAEL, SIIKALA Joonas, TAULO Ville, KEMPPINEN Jonne, PEHKONEN Antti

AC Allianssi: SILLANPÄÄ Henri, LEHTINEN Ville, LINDSTRÖM Mathias, TUUNAINEN Jarno, POULSEN Jon, SIMULA Mikko, MARJAMAA Timo, SARAJÄRVI Jani, CLEAVER Chris, STAFSULA Dritan, PULKKINEN Heikki
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties