Pennant definitief naar Birmingham

Pennant definitief naar Birmingham
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De transfer van Jermaine Pennant naar Birmingham City hing al een tijdje in de lucht en is nu definitief. De speler tekende een contract voor 3 jaar. Birmingham City zal ongeveer 4,5 miljoen euro voor de 22-jarige aan Arsenal moeten betalen.

Birmingham manager Steve Bruce is zeer enthousiast over het kopen van de aanvallend ingestelde middenvelder. “Jermaine is een goede voetballer met fantastische individuele actie. Het gebeurt niet vaak dat er een jonge voetballer van zijn kaliber bij ons tekent."

Pennant werd in 1999 door Arsenal voor drie miljoen euro gekocht van Notts County. Hij scoorde bij zijn debuut een hattrick in tegen Southampton maar hij heeft nooit een basisplaats kunnen afdwingen. 

De Engelsman kwam dit seizoen al meerdere malen in het nieuws omdat hij een ongeval had veroorzaakt en onder invloed bleek te rijden. Hij heeft 31 dagen in de gevangenis moeten doorbrengen voor dit voorval. Zo staat Pennant momenteel wel onder electronisch toezicht. is wel vervroegd vrijgelaten wegens goed gedrag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties