Analyse Puzzelen tot de slotdag

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Puzzelen tot de slotdag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De strijd om de derde periodetitel zal slechts beslecht worden op de slotdag. Dat heeft de voorlaatste speeldag aangewezen. Ondanks gedeeltelijk puntenverlies van Zottegem en totale puntenverlies van SK Lebeke-Aalst hebben beide nog kansen alhoewel niet meer in eigen handen. Het is meer dan duidelijk dat voor die derde periodetitel er nog veel zoekwerk aan te pas komt. Bovendien was het ook opmerkelijk dat de drie degradanten Eernegem, Wielsbeke en Sp. Ursel punten sprokkelden. Te laat weliswaar maar het geeft aan dat dit trio niet zo maar uit het nationale voetbal wil verdwijnen.
 
Gent-Zeehaven deed wat het moest doen: winnen van SK Lebeke-Aalst. Na drie minuten scoorde Demeyer de enige treffer. Eigenlijk speelden beide ploegen een zwakke partij. Na rust trof Taerwe nog de bezoekende lat. Veel meer kon omtrent die partij niet gezegd worden.
 
Een goede stap om geen barrage te moeten betwisten deed Sint Eloos-Winkel. Tegen US Centre scoorde de thuisploeg slechts tweemaal maar gezien het aantal gemiste kansen zouden dubbele cijfers niet hebben misstaan op het scorebord. Tyvaert en Duquesne waren de Winkel-afwerkers.
 
Het veroordeelde Eernegem wil blijkbaar in schoonheid afscheid nemen van het nationale voetbal. Bij Aalter kwamen de West-Vlaamse bezoekers nochtans op achterstand net voor rust toen Sucaet scoorde. Vlak na rust stelde Medland gelijk en kwam de kentering toen thuisspeler De Caluwé werd uitgesloten voor een lichte overtreding. Daar maakten de bezoekers gebruik van om de overwinning vast te leggen via Verhelst.
 
In de optiek van die periodetitel deed Gistel een minder goede zaak tegen Wielsbeke. In deze makke partij opende Seynhaeve voor de bezoekers waarna thuisdoelman Decaestecker nog driemaal gevat moest ingrijpen. Het was slechts diep in de tweede helft dat de ingevallen Notredame voor de gelijkmaker zorgde.
 
Diksmuide domineerde het eerste halfuur de wedstrijd bij Oudenaarde. Een sterke doelman De Cabooter beperkte de schade tot een doelpunt van Vancrugten. Vijf minuten na de hervatting bracht Dekeukeleire de thuisploeg lansgzij. Langzamerhand nam Oudenaarde de wedstrijd in handen en met doelpunten via Koudijzer en De Cooremeter mocht Diksmuide inpakken en wegwezen.
 
In het Henegouwse derby bleek Peruwelz niet zinnens geschenken uit te delen bij kampioen FC Doornik. Het waren trouwens de bezoekers die op voorsprong kwamen via Mafrici. Een kunststukje want na amper 12 minuten was Peruwelz tot 10 herleid wegens de uitsluiting van Globez. Vlak voor rust hees Lecallier Doornik langszij. Maar ondanks die numerieke minderheid deerde het Peruwelz niet een tweede keer voorsprong te nemen via Rosier. Het was slechts vanop de stip dat Pardo de thuisploeg voor een vernedering behoedde.
 
Hekkensluiter Sp. Ursel zorgde voor dreiging via een kopbal van Dobbelaere. Net voor rust lukte het toch toen Davy Versichel de openingstreffer inknikte. Zottegem moest evenwel zwoegen tot in de slotminuten om via Reyngaert de verdiende gelijkmaker op het bord te krijgen.
 
Om deelname aan de eindronde niet te verspelen moest WS Lauwe winnen van SK De Jeugd Lovendegem. Dat lukte uiteindelijk maar het ontlokte Lauwe-trainer Hein Van Haezebrouck de bemerking ,, We zijn er bijna maar nog niet helemaal. We hebben ons lot opnieuw in eigen handen maar moeten volgende zondag bij Eernegem minstens een gelijkspel halen. En dat belooft een moeilijke opgave te worden’’.
 
In een oersaaie eerste helft waarin de doelmannen nauwelijks werk hadden, stond een logische dubbelblanke tussenstand op het bord. Het was slechts in de tweede helft dat een herboren Lauwe uit zijn krammen schoot. In twee minuten tijd scoorden Rohaert en Soens evenveel keer. Na een derde treffer via Ruelens kon Lovendegem even tegenspartelen maar toen had Lauwe de boot al in veilige haven geloodst.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties