Analyse SK Lebbeke tuimelt naar provinciale

Steven Bologne
| 0 reacties
SK Lebbeke tuimelt naar provinciale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Willebroek Meerhof heeft SK Lebbeke dit weekend het nekschot gegeven. De kampioen won met 1-2 op het veld van Lebbeke waardoor SK Lebbeke zeker is van de rechtstreekse degradatie. Volgende week zal het nog spannend worden voor het barrageticket waar nog enkele clubs kans op maken. Voor de eindronde naar derde moest één club dit weekend afhaken.

SK Lebbeke speelt volgend seizoen niet meer in nationale, de club verloor zijn alles of niks wedstrijd tegen Willebroek. De tegenstander was niet meteen een haalbare kaart en dat liet zich voelen op het terrein want de kersverse kampioen won met 1-2. Het Konkelgoed neemt voor minstens één jaar afscheid van nationale, en nochtans was de club met de nodige ambities aan de start gekomen. De ploeg telt enkele kleppers, maar die hebben de verwachtingen niet kunnen inlossen.

Rupel Boom stuurde Rapide Club Lebbeke met zware 4-0 cijfers huiswaarts. De andere club uit Lebbeke staat er wel beter voor met een vijfde plaats in de rangschikking en een periodetitel. Ook Rupel Boom zal aantreden in de eindronde en de wedstrijd van vanmiddag mocht dan toch van enige waarde zijn. Het overwicht van Rupel Boom was duidelijk zichtbaar en liet zich voelen in de score.

Berchem Sport verloor, zij het wel onverdiend, van Dilbeek Sport met het kleinste verschil. De Antwerpse club is meteen uitgeschakeld in de race om het laatste eindrondeticket. Dilbeek Sport blijft in de running en gaat naar de eindronde als Londerzeel volgende week niet wint van Kontich.

Uitslagen:

Kontich - Jette  3-0
SK Lebbeke - Willebroek  1-2
Zwarte Leeuw - Hoogstraten  1-0
Rupel Boom - RC Lebbeke   4-0
Opstal - Wilrijk  1-3
Meldert - Rode-Verrewinkel   1-2
Berchem - Dilbeek   0-1
Londerzeel was vrij
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties