Terry was de beste speler van 2005

Yves Dekoning
| 0 reacties
Terry was de beste speler van 2005
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De "2005 Professional Footballers' Association (PFA) Player of the Year Award" gaat naar John Terry. De 24-jarige Terry was beter dan zijn ploegmaats bij Chelsea, Frank Lampard en Petr Cech. Ook Thierry Henry (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool) en Andrew Johnson (Crystal Palace) kregen minder stemmen dan de oersterke verdediger.

Terry is bezig aan zijn eerste seizoen als aanvoerder van Chelsea. Hij won met zijn club de League Cup en gaat weldra de Premier League grijpen. De Blues zitten ook in de halve finale van de Champions League. Engels international Terry heeft een groot aandeel in de prestaties van Chelsea. Hij is de defensieve rots en pikt ook regelmatig zijn goaltje mee. Dit seizoen speelde hij 49 wedstrijden en trof daarin acht keer raak. Dat is enorm veel voor een verdediger.

Terry vond zijn verkiezing ongelooflijk. Het is voor hem de opperste bekroning te worden verkozen door andere professionele voetballers. Hij bedankte ook zijn medespelers. "Zonder hen had ik deze prijs nooit gewonnen."


Jonge speler van het jaar =>

Ploeg van het jaar =>

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties