Telenet krijgt wel rechten Champions League

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Telenet krijgt wel rechten Champions League
Foto: © SC

Telenet heeft vandaag de rechten voor de betaaluitzendingen van de Europese Champions League verworven. Dat is positief nieuws voor de kabelverdeler, die eerder op de week de slag om de Belgische televisierechten verloor.

Eerder dit jaar kreeg VTM al de gewone uitzendrechten voor de Champions League toegewezen. De commerciële omroep mag vanaf het seizoen 2006-2007 daardoor zowel dinsdag als woensdag een topmatch op televisie brengen. Telenet krijgt nu de uitzendrechten voor betaaltelevisie en internet. Dat pakket omvat een aantal live matchen, hoogtepunten, magazines, uitzendingen in uitgesteld relais en internetuitzendingen. Telenet mag dus de wedstrijden die niet door VTM uitgezonden worden op televisie brengen.

Hoe de kabelverdeler dat zal doen, is nog niet geweten. Wellicht zal het haar klanten de wedstrijden live brengen via haar toekomstige digitale televisieplatform en op Telenet PCTV. Ook uitzendingen op CANAL+ behoren tot de mogelijkheden.

Telenet verloor vorige maandag de slag om de televisierechten van de Belgische Jupiler League. Toch heeft het nog een laatste strohalm, namelijk het onderzoek dat momenteel loopt in verband met de toewijzing van de rechten aan Belgacom.

Voor de gewone kijker is de toewijzing aan Telenet misschien minder goed nieuws. Als de situatie blijft zoals het nu is, dan zal de voetbalfan zowel een abonnement op Telenet als op Belgacom moeten nemen, wil hij de Jupiler League én de Champions League kunnen volgen. Gelukkig blijft VTM sowieso elke speeldag twee wedstrijden uitzenden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties