UEFA: onderzoek naar eigenaars topclubs

Jimmy Wouters
| 0 reacties
UEFA: onderzoek naar eigenaars topclubs
Foto: © SC

De Uefa is bang dat de geloofwaardigheid van de  voetbalcompetities in gevaar komt als steenrijke eigenaren meer dan één club in hun bezit hebben. Algemeen directeur van de Uefa Lars-Christer Olsson uitte zijn bezorgdheid zaterdag in Manchester. Hij wil dat er een onderzoek komt naar de manier waarop sommige topclubs worden geleid.

Tijdens een persconferentie noemde hij geen namen, maar hij doelde duidelijk op Malcolm Glazer en Roman Abramovitsj. De Amerikaan heeft zopas een meerderheid verworven in Manchester United. En dat dik tegen de zin van de supporters in. Het verhaal van Abramovitsj is waarschijnlijk door iedereen gekend. Zo is de Rus eigenaar van Chelsea en heeft via zijn oliemaatschappij Sibneft een grote invloed in CSKA, de winnaar van de Uefa - cup.  Zo sponsort hij de Russische club met jaarlijks 40 miljoen euro.  

"We zijn bezorgd over deze ontwikkelingen. We hebben bij de UEFA nu al de regel dat één persoon niet meer dan één club in dezelfde competitie mag bezitten", aldus Olsson. Verder had hij het nog over de scheidsrechters. Zo wil hij hen in de toekomst beter begeleiden om meer weerstand te kunnen bieden aan de toenemende druk.

De aanhangers van Manchester United maakten van het bezoek van Olsson gebruik om nog maar eens te protesteren tegen de plannen van Glazer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws