Hammarby wint uit bij Halmstad

viki meeuwis

De 11e speeldag in de Allsvenskan wordt over verschillende dagen gespeeld. Gisteren werden er twee wedstrijden afgewerkt, vanavond volgen er nog 3 en morgen en overmorgen nog telkens 1.

Halmstads BK – Hammarby : 1-2

Trainer Anders Linderoth was tevreden na de 1-2 zege uit op Halmstad, nog maar hun tweede sinds het begin van het seizoen. Nochtans was dit niet te verwachten, meerdere vaste waarden zijn geblesseerd en sterspeler Jeffrey Aubynn was geschorst. Halmstad staat er dan weer bekend om zijn ijzersterke thuisreputatie.  Een van de spelers die als « noodoplossing Â» op het veld stond, Petter Andersson, maakte het doelman Johansson na negen minuten knap lastig met een mooie open doelkans. Maar van uitstel kwam geen afstel en een kwartier later kon hij de openingsscore vastleggen ; 0-1. Desondanks de ruststand was Hammarby toch de betere ploeg in de eerste helft. Na de pauze begon Hammarby beter te spelen en kon Pablo Pinones-Arce er reeds na enkele minuten 0-2 van maken. Een omstreden doelpunt aangezien Pinnones-Arce buitenspel stond, maar noch de scheidsrechter, nog de grensrechter had de overtreding bemerkt. Halmstad kon er via Jensen toch nog 1-2 van maken maar daar bleef het uiteindelijk bij.

Örgryte IS – Assyriska Fören. :2-0

Assyriska wist in deze match geen kansen te creëren met als gevolg dat Örgryte 90 minuten lang met Assyriska speelde. Het middenveld, waarbij vooral de offensief spelende Benchenaa en de defensieve Källander en Uusimäki opvielen zorgden bij de bezoekers voor heel wat problemen. In de 28e minuut maakte Uusimäki het eerste doelpunt. Tien minuten in de tweede helft viel al het tweede doelpunt voor de thuisploeg. Benchenaa speelde de bal perfect naar Aitlon Aleida die er prompt 2-0 van maakte.