Napoli moet in Serie C blijven

Napoli moet in Serie C blijven
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Traditieclub Napoli moet in de Serie C, vergelijkbaar in België met de derde klasse, blijven. Het verloor in de beslissende play-off duels van streekgenoot Avellino. Liefst 7.000 Napoli-supporters reisden mee naar het provinciestadje.

In het immense Stadio Sao Paulo hadden beide clubs 0-0-gelijkgespeeld maar Avellino won in eigen huis met 2-1. De Napoli-spelers leken verlamd van de stress na de 0-0 uit de heenwedstrijd en blijkbaar was het vermijden van tegengoals de hoofdzaak.  

Avellino had het geluk mee want al bij de eerste kans was het raak. Na de rust werd het nog 2-0. De Argentijn Roberto Sosa scoorde nog de 2-1 maar het bleef bij die score voor de gevallen topclub.

Clubeigenaar Dino De Laurentis, een filmmaker die het failliete Napoli van de definitieve ondergang redde, vond het allemaal niet zo erg. Hij zei dat het natuurlijk wel mooi was geweest om al die fans te belonen met een promotie maar dat het missen ervan de ambitieuze plannen niet in de weg zullen staan.

Napoli haalde in de Serie C gemiddeld meer toeschouwers dan landskampioen Juventus op het allerhoogste niveau. Voor de heenwedstrijd tegen Avellino zaten er maar liefst 70.000 toeschouwers in de tribunes. Het gemiddelde bezoekersaantal in het afgelopen seizoen 2004-2005 bedroeg 40.000.   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties