Rosenborg in sukkelstraatje

viki meeuwis

Het gaat niet goed met Rosenborg, de ploeg verkeert niet echt in haar beste vorm en wederom slaagden ze er niet in om te winnen. Eergisteren was ook de tweede titelkandidaat, VÃ¥lerenga, onderuit gegaan. Start deed dan weer een uitstekende zaak door met 1-2 te gaan winnen op collega-nieuwkomer Aalesund en blijft stevig aan de leiding met 24 punten.

Uitslagen 11e speeldag Tippeligaen:

Brann – Rosenborg  4-1
Charlie Miller, die de voorkeur had gekregen op Robbie Winters, werd de held van de avond, met drie doelpunten voor de thuisploeg. Trainer Mjelde vond dat Miller in betere vorm verkeerde dan Winters en kreeg gelijk. Reeds na vijf minuten viel het eerste doelpunt na een overtreding van Johnsen op Kvisvik. Miller nam de penalty en opende zo de score. Maar Rosenborg zag enige minuten later kans om via Storflor de gelijkmaker binnen te werken. Het zou het enige doelpunt zijn dat de ploeg uit Trondheim zou maken. Ex-Club Bruggespeler Sæternes liet zich van zijn beste kant zien en kon vele kansen creëren die door Miller nog tweemaal in een doelpunt werden omgezet, één op het half uur en zijn derde van de avond vlak voor het einde van de wedstrijd. Het stond toen al 3-1 na een treffer van Kvisvik in de 65e minuut. Slecht nieuws dus voor Rosenborg dat met 11 punten in de middnmoot blijft hangen. Brann staat met 20 punten tweede na Start.

Bodø/Glimt – Lillestrøm  1-1
Het tempo lag hoog in het begin van de wedstrijd en gaandeweg kon Bodø meer een meer initiatief nemen. De thuisploeg kon bij tijd en wijle mooie korte passes versieren. Echte kansen afdwingen zat er echter niet in. Een vroege goal van Trond Fredrik Ludvigsen werd afgekeurd wegens offside.  In de 39e minuut slaagde Arild Sundgot erin om de openinggoal te maken voor de bezoekers. De scheidsrechter liet de goal tellen ondanks mogelijk buitenspel. In de tweede helft ging het spel min of meer gelijk op en Runar Berg kon tien minuten voor het einde de gelijkmaker scoren.

Ham-Kam – Odd Grenland  2-1
In de 13e minuut kon Storbæk een corner van Moen voorbij keeper Holtan werken en stond het 1-0. Ham-Kam wist in de eerste helft zes goede kansen te creëren en toonde hun wil om te winnen. Geheel tegen de gang van het spel in kon Odd op het half uur de gelijkmaker scoren. De Ornelas stond helemaal ongedekt en kon de bal vanop vijfentwintig meter tegen de netten knallen; 1-1.
In de tweede helft bleven de doelkansen uit, maar tien minuten voor het einde kon Moen, na een knappe pass van Abiodun, toch nog de overwinning voor Ham-Kam uit de brand slepen en de eindstand 2-1 vastleggen. Eindelijk dus nog eens een zege voor, dat nu 11 punten telt. Odd is de rode lantaarn met 8 punten.

Aalesund – Start  1-2
Een wedstrijd tussen de twee nieuwkomers in de hoogste klasse. Start is aan een fantastisch seizoen bezig en bevestigde dit met een 1-2-overwinning uit bij Aalesund. Nochtans ging het spel lang gelijk op en eindigde de eerste helft zonder een doelpunt. Tien minuten in de tweede helft kon Olsen de eerste goal maken. Maar lang zou dat niet duren, Aalesund ging jagen en kon al gauw de 1-1 op het bord zetten. De mannen van succestrainer Tom Nordlie gaven echter niet af en vlak voor het eindsignaal kon Risholt er alsnog 1-2 van maken.

Molde – Frederikstad  2-1
Molde won, maar kwam er met de schrik vanaf. Kans na kans werd verspeeld maar uiteindelijk zorgde een strafschop toch nog voor de zege. Friend had na twintig minuten al de 1-0 binnengehaald voor de thuisploeg. In de tweede helft kon Ringberg na een halfuur de gelijkmaker scoren. Molde begon pas laat in de tweede helft het spel te controleren. Na een fout op Friend kon Mavric er dan vanop de stip alsnog 2-1 van maken.

Tromsø – Lyn  0-0
De wedstrijd tussen Tromsø en Lyn Oslo eindigde onbeslist. Lyn was in de eerste helft de betere ploeg: de spitsen speelden zich veelvuldig vrij en kregen enkele goede kansen.
De enige speler van Tromsø die goed werk verrichte was keeper Knut Borch. In de 38e minuut kon hij verhinderen dat Lyn scoorde via een pass van Larsen op Smerud. In de tweede helft was de situatie omgekeerd. Tromsø had veelvuldig balbezit en Lyn was op achtervolgen aangewezen. Ole-Martin Årst had een mooie doelkans die hij echter met het hoofd net over het doel werkte.

VÃ¥lerenga – Viking werd eergisteren gespeeld en eindigde op 1-2.