Peter Ijeh neemt afscheid met goal

Nils Vanbellingen

In de voorlaatste wedstrijd van de dertiende speeldag in de Zweedse Allsvenskan ging IFK Göteborg vandaag met 0-2 winnen bij Gefle IF. De openingstreffer werd gescoord door Peter Ijeh, die deze week naar FC Kopenhagen verhuist en daarmee meteen zijn laatste doelpunt scoorde voor Göteborg. Stefan Selakovic stelde in de tweede helft de zege veilig.

Göteborg wist aanvankelijk nochtans weinig te imponeren op het veld van Gefle. De eerste grote kans was voor de thuisploeg, maar Johannes Ericsson besloot op het halfuur nipt naast na een knappe actie en assist van Rene Makondele. Vier minuten later was het aan de overkant wel raak: Peter Ijeh trapte een voorzet van Magnus Johansson binnen. Meteen een mooi afscheid voor de aanvaller, die IFK Göteborg verlaat voor de Deense vice-kampioen en Royal League-winnaar FC Kopenhagen. In de tweede helft maakte Stefan Selakovic de klus af voor BlÃ¥vitt: een corner van de bezoekers bleef voor doel hangen en de voormalige Heerenveen-speler werkte de bal over de lijn. Na de tweede treffer gooide Göteborg de boel dicht en speelde het de wedstrijd simpel uit.

Door deze overwinning klimt Göteborg naar de tweede plaats en sluit het de heenronde ondanks een aantal onregelmatige prestaties met een goed resultaat af. Volgende maandag speelt leider Djurgården nog zijn laatste wedstrijd van de heenronde. Mits winst bij rode lantaarn Sundsvall kan de ploeg uit Stockholm haar voorsprong uitbouwen tot zes punten.