Start Premier League in gevaar

Start Premier League in gevaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De start van de Engelse Premier League is in gevaar gekomen door terroristische bommeldingen.

FA-directeur Scudamore vreest nu dat in navolging van de aanslagen in Londen, topwedstrijden in de Premier League wel eens het doelwit kunnen worden van terroristen. Het is dus nog niet zeker of de Premier League begint op 13 augustus. Over één ding is Scudamore wel zeker: "De veiligheidsmaatregelen moeten worden opgedreven."

De FA gaat nu met de regering en met de geheime dienst praten om zo tot een oplossing te komen. Aanleiding voor die onrust was een bommelding tijdens de wedstrijd tussen Middlesbrough en Darlington. 

Middlesbrough - Darlington

De wedstrijd tussen Middlesbrough en Darlington werd tijdens de rust afgelast na een bomalarm. Zo had iemand vanuit een telefooncel naar het stadion gebeld om er te zeggen dat er een bom ging afgaan. De vijfduizend aangwezige toeschouwers moesten onmiddellijk het stadion verlaten. De spelers kregen niet de tijd om zich om te kleden en werden onmiddellijk met busjes weggevoerd. De politie doorzocht vervolgens het hele stadion, maar er werd geen verdacht pakje gevonden.

"Niemand dacht er ook maar één moment aan dat dit zou kunnen gebeuren", zegt een speler. "Ik vind het erg jammer voor de supporters die in het stadion aanwezig waren. Het was een mooie dag tot dit gebeurde. Ik word hier droevig en ziek van." 

Ook Middlesbrough directeur Keith Lamb was erg aangeslagen: " Het is onbegrijpelijk dat iemand in het huidige klimaat zoiets stoms doet en zoveel mensen in paniek brengt."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties