Groot feest voor opening stadion

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Groot feest voor opening stadion
Foto: © SC

Zwitserland opent het nieuwe Stade de Suisse Wankdorf in Bern met grootse festiviteiten. Zo wordt het stadion gedurende 3 dagen gehuldigd. Het Wankdorf-stadion is een van de 4 Zwitserse stadions voor Euro 2008. 

De arena bevindt zich op identiek dezelfde locatie als het stadion dat in 1954 de WK-finale organiseerde. De bouw duurde 4 jaar en koste zo'n 370 miljoen Zwitserse frank, omgerekend om en bij de 250 miljoen euro. De capaciteit bedraagt 32.000 zitplaatsen. Verder is er in het stadion nog plaats voor een winkelcomplex, een zakencentrum en restaurants. 

Ondertussen zijn er al tal van prestigematchen geprogrammeerd. Zo speelt Zwitserland er op 8 oktober de cruciale kwalificatiewedstrijd voor het WK 2006 tegen Frankrijk. Volgende week mag FC Thun er een galawedstrijd tegen Dynamo Kiev spelen. 

Ondertussen gaan de festiviteiten gewoon door. Zo was er gisteren een spectaculaire muziek- en lichtshow en gaf de president, Samuel Schmid, er zijn openingsspeech. Vandaag nemen BSC Young Boys,  VfB Stuttgart en Udinese het tegen mekaar in een tornooi op. Morgen, op de Zwitserse nationale feestdag, staat er een grootse opendeurdag gepland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties