Brøndby en Viborg spelen gelijk

viki meeuwis

Op de vijfde speeldag van de Deense competitie was het vooral uitkijken naar de resultaten van de top drie; Viborg, Brøndby en FC Kopenhagen. Het was de vraag of de zware wedstrijd tegen Ajax een invloed zou hebben op de slagkracht Brøndby. Het zou enkel voor FC Kopenhagen een leuk weekend worden.

AC Horsens – Brøndby: 0-0

Gemengde gevoelens afgelopen zondag na de wedstrijd tussen nieuwkomer AC Horsens en de kampioen van vorig jaar, Brøndby. Voor het kleine Horsens betekende het scoreloos gelijkspel zoveel als een overwinning, voor Brøndby, dat zijn eerste punt van dit seizoen moest afstaan, een nederlaag.

De thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd en zette meteen Brøndby onder druk. Na amper een kwartier kon Abdul Sule al het verschil maken maar stuitte telkens op keeper Per Nielsen.
Morten Skoubo begon op de bank maar Elmander was wel paraat. Na het uitblijven van doelpunten bracht Laudrup na de pauze Skoubo alsnog op het veld. Elmander ging dan dieper spelen maar de bezoekers konden niet veel kansen op doel creëren. Alleen Johan Absalonsen kon vlak voor het einde nog op doel schieten maar het schot kwam op de dwarslat terecht. Laudrup weet de zwakke prestatie van zijn ploeg aan de zware match tegen Ajax van vorige week.

SønderjyskE  FC Kopenhagen: 0-1

SøderjyskE begon goed en had meteen een doelpunt maar spijtig genoeg voor hen stond Rasmus Johansen offside en werd de goal geannuleerd. Ook Peter Nymann speelde een goede wedstrijd maar hij slaagde er niet in om de bal tegen de netten te werken. Uiteindelijk was het André Bergdølmo die in de 41e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd maakte na een vrije trap. FC Kopenhagen was in beide helften gevaarlijk maar noch Gravgaard, noch Svensson konden de bal in het doel koppen. In de tweede helft had SøndersjyskE nog geluk dat de bal een keer op de paal terecht kwam in plaats van tegen het net. Maar echt overtuigen kon FC Kopenhagen nauwelijks. Simon Poulsen kwam nog dichtbij de gelijkmaker tegen het einde van de wedstrijd. Hij werd vrijgespeeld door Peter Sand maar doelman Jesper Christiansen kon redden.

AaB - Esbjerg: 2-0

AaB behaalde zondagnamiddag zijn eerste zege van dit seizoen thuis in het Aalborg Stadion. Na een slechte start heeft AaB dus eindelijk zijn eerste drie punten te pakken.

Al na 16 minuten moest Esbjerg met tien man verder. Frederik Berglund pakte rood toen hij een slag op het hoofd van Thomas Augustinussen gaf. Maar toch moest het thuispubliek wachten tot diep in de tweede helft voor ze hun team een goal zagen maken. In de 76e minuut kon Kasper Risgård de bal vanop korte afstand in het doel werken, 1-0. In de toegevoegde tijd maakte Thomas Enevoldsen er nog 2-0 van. Esbjerg en AaB staan nu met vier punten uit vijf wedstrijden op gelijke hoogte.

Silkeborg – Viborg: 1-1

Silkeborg maakte zondag een einde aan de zegereeks van Viborg, dat zich met een 1-1 gelijkspel en een puntje moest tevreden stellen. Viborg wist al na 7 minuten de score te openen via Mota die met zijn vijfde doelpunt van dit seizoen voorlopig de topscorerlijst aanvoerdt. Silkeborg domineerde een groot deel van de wedstrijd en het was dan ook verdiend dat de thuisploeg tien minuten voor het einde de gelijkmaker kon maken via een penalty genomen door Henrik Schedler. Viborg blijft wel voorlopig alleen leider.

FC Nordsjælland - FC Midtjylland: 3-2

De bezoekers konden na amper een kwartier via Rasmus Daugaard de score openen, 0-1. Vlak voor de pauze kon Dennis Sørensen voor de bezoekers het tweede doelpunt verzilveren. Wie dacht dat de match dan gespeeld was, kwam bedrogen uit.

Twintig minuten in de tweede helft kon Mads Junker de thuisploeg hun eerste goal bezorgen. Daarna was FC Nordsjælland losgebroken. Vier minuten voor het einde kon Thomas Kristensen de gelijkmaker binnentrappen. Nog geen twee minuten later kon Francis Dickoh de goal maken die de thuisploeg de overwinning bezorgde.

AGF – OB: 0-4

OB liet makkelijk en elegant voetbal zien zondagnamiddag maar echt veel tegenstand van AGF kregen ze niet. De sterspelers waren vooral Mwape Miti, Søren Berg en Martin Borre.

Al na zeven minuten kon Mwape Miti de bezoekers op voorsprong brengen na een pass van Martin Borre. AGF kon hier niets tegenover stellen en ging de rust in met een 0-1 achterstand. Het thuispubliek was hier niet mee gediend en de spelers moesten het veld onder boegeroep verlaten.

De tweede helft was nog maar enkele minuten ver toen Søren Berg de bal aflegde voor Martin Borre die de 0-2 op het bord zette. Tegen het einde van de partij domineerde OB volledig. Nogmaals Borre die voor Berg aflegde die de derde treffer binnenschoot. Miti bekroonde het prachtige resultaat door in de 79e minuut de 0-4 vast te leggen. Op dat moment verliet het thuispubliek al massaal het stadion. De AGF supporters die achterbleven zorgden voor een luid fluitconcert om hun ongenoegen over het slechte resultaat kracht bij te zetten.