Analyse Leidersduo in tweede Bundesliga

Niels Heselmans
| 0 reacties
Leidersduo in tweede Bundesliga
Foto: © SC

Na 2 speeldagen in de tweede Bundesliga heeft een tweetal zich reeds afgescheiden van de rest van het pak. Kickers Offenbach en München 1860 zijn de enige twee clubs met het maximum van 6 punten. Verliezer van het weekend is titelfavoriet VfL Bochum, dat moest in de topper een gelijkspel tegen Energie Cottbus toestaan op eigen veld.
 
Indrukwekkend: Kickers Offenbach maakten een formidabele start. Tegen alle verwachtingen in staat het team van coach Hans-Jürgen Boysen zowaar op de eerste positie. Een waar sprookje speelt zich heden ten dage af aan de oevers van de Main. Aan de ‘Bieberer Berg’ is het dezer dagen heerlijk vertoeven, het elftal loopt op wolkjes en de fans bevinden zich in de zevende hemel. Op de 1ste speeldag van de nieuwe competitie was Offenbach al te sterk voor Hansa Rostock, deze week deed het dat huzarenstukje nogmaals over tegen Greuther Fürth. Het is echter niet de eerste keer dat de Kickers een blitsstart nemen: in 12 seizoenen op het tweede hoogste niveau kwam de club meermaals in die toestand terecht. Het volgende duel in Dresden moet een eerste echte test vormen voor de Hessen. Hun bestemming voor de rest van het seizoen zal de komende weken stilaan duidelijk worden. De Kickers houden zich echter sterk: niets is onmogelijk in het voetbal, en in een roes van zeges kan men zich altijd overtreffen.
 
Medeleider 1860 München is één van de betere clubs in de 2de Bundesliga. De Leeuwen degradeerden na het seizoen 2003-2004 verrassend uit de Bundesliga. In haar Bundesliga-tijdperk behaalde 1860 zelfs enkele kleine Europese successen en won het de Duitse titel (1966). Nu lijkt de club uit de Beierse hoofdstad weer helemaal klaar voor een terugkeer naar de eerste divisie. De glansrijke start liegt niet om 1860’s huidige mogelijkheden. Het is al 27 jaar geleden dat de blauwhemden het seizoen konden beginnen met twee opeenvolgende overwinningen. Bovendien was de manier waarop deze zeges geboekt werden op zijn minst indrukwekkend te noemen.
 
VfL Bochum moet de kop van de stand nu reeds laten schieten: de blauw-witten hadden zelfs minder verdiend dan een gelijkspel in de clash met Energie Cottbus. Er is maar één mogelijkheid voor Bochum, nl. terug naar de Bundesliga. Indien de club dat wil bereiken, moet het alles uit de kast halen. Vooral collectief moet de ploeg uit de Ruhr-streek nog verbeteren. Volgende week winnen in Ahlen betekent een eerste stap op weg naar de uiteindelijke bestemming van VfL.
 
Onderaan de stand is Hansa Rostock de opvallendste aanwezigen. Hoewel de club uit de havenstad pas gedegradeerd is liet het zo mogelijk een nog slechtere indruk achter dan na het afgelopen seizoen. Hansa nam al maatregelen en wil nu met de nieuwe coach Frank Pagelsdorf minstens het behoud veilig stellen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties