Seizoensvoorbeschouwing: de degradatiestrijd

Seizoensvoorbeschouwing: de degradatiestrijd
Foto: © SC


Voetbalkrant brengt vandaag de eerste van drie uitgebreide voorbeschouwingen over Derde Klasse B. De eerste voorbeschouwing gaat over de degradatiestrijd, er volgt er nog één over de middenmoot en één over de top vijf.
 
De degradatiestrijd
 
Het belooft een spannende degradatiestrijd te worden. Het lijkt er niet op dat er één ploeg is die duidelijk te zwak is voor derde klasse. Wellicht zal het verschil tussen de (lage) middenmoot en de degradatieplaatsen niet groot zijn.
 
UR Namur speelt nog in derde klasse omdat er een plaats vrij kwam, door de terugzetting van Patro Eisden naar vierde klasse. De kans is groot dat de Walen opnieuw tegen degradatie moeten spelen. Er kwamen maar liefst vier spelers over van Walhain. Het wordt afwachten of deze spelers het verschil kunnen maken.
 
KESK Leopoldsburg is misschien wel de grootste degradatiekandidaat. De Limburgers werden kampioen in vierde klasse C, nadat Hedera Millen in een testmatch om de titel verslagen werd. Op transfergebied bleef het redelijk rustig in West-Limburg. Het wordt wellicht een heel moeilijk seizoen voor de ploeg uit Leopoldsburg.
 
Voor RW Walhain CG ziet het er niet echt goed uit. De ploeg die vorig jaar nog dicht bij de eindrondeplaatsen eindigde, zag een groot deel van zijn spelers vertrekken en moet het doen met een zo goed als volledig nieuwe ploeg. Het bestuur van Walhain liet al weten dat het al heel tevreden zou zijn met de redding. Het belooft een lang en zwaar seizoen te worden voor de rood-groenen.
 
Montegnée en Couillet zijn de twee grote onbekenden. Beide ploegen werden vorige jaar respectievelijk tweede en derde in vierde klasse D en promoveerden via de eindronde naar derde klasse. Meer dan een lage plaats in de middenmoot lijkt er voor beide ploegen niet in te zitten. Het ziet ernaar uit dat het duo tot de laatste speeldagen zal moeten vechten om in derde klasse te blijven.
 
Deze vijf ploegen lijken op dit moment de grootste kandidaten, al zal zoals gezegd het verschil tussen de middenmoot en de degradatieplaatsen niet zo groot zijn. Het kan dus goed zijn dat een ploeg die in de volgende voorbeschouwing over de middenmoot staat, het heel moeilijk krijgt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties