Eerste speeldag in vierde B

Steven Bologne
| 0 reacties
Eerste speeldag in vierde B
Foto: © SC

Zaterdagavond beginnen ze eraan in vierde klasse B. Of de competitie aantrekkelijker is geworden na de promotie van Rupel Boom en Willebroek moet nog blijken, spannend zal het zoals elk jaar alvast wel zijn.

Op de eerste speeldag staat meteen een Antwerpse derby op het programma tussen Kontich en Wilrijk. Beide clubs hebben in het tussenseizoen wat laten gaan waardoor de ambities van beide clubs nog niet echt vastliggen. Kontich heeft in de beker voor de uitschakeling van Willebroek gezorgt wat erop wijst dat ze zeker niet de te kloppen ploeg zullen zijn. Bij Wilrijk is het afwachten maar een plaats in de middenmoot lijkt de aangewezen plaats na het verlies van enkele klasbakken.

Rapid Club Lebbeke zag vorig seizoen buur SK Lebbeke wegglijden naar provinciale en hoopt op alweer een seizoen met enkele uitschieters. Vorig seizoen eindigde de club op een zesde stek in de klassering en stilletjes hopen ze in Lebbeke toch op de eindronde. De komst van Czerniatinski en Kampenhout wordt meteen een lekkere wedstrijd.

Temse haalde in het tussenseizoen behoorlijk wat grote namen binnen en wordt door de kenners hoog ingeschat. De komst van Lebeke Aalst is op papier alvast een haalbare kaart. Lebeke Aalst zal een moeilijk seizoen tegemoet gaan en doet er goed aan niet te verliezen bij één van de titelkandidaten.

Op zondag krijgt Opstal meteen het bezoek van dé titelkandidaat bij uitstek. De geelzwarten krijgen met de komst van Ukkel Vorst een moeilijke wedstrijd voorgeschoteld. Nieuwkomer Opwijk krijgt het bezoek van Rhode Verrewinkel. Voor Verrewinkel zou het zondag niet mogen mislopen want Opwijk is nu niet direct de sterkste tegenstrever in deze reeks. Het Dilbeek Sport van Eric Viscaal en Rudy Smidts maken de verplaatsing naar het Prinsenbos in Grimbergen.

Berchem Sport tot slot trapt zondag in de tweede Antwerpse derby van deze speeldag de competitie opgang. Tegenstrever Schoten kan niet rekenen op zijn twee recentste aanwinsten en dient enkele gekwetste spelers aan de kant te laten. Berchem Sport dat volop wil meestrijden voor promotie moet eveneens enkele spelers missen maar mogen zich geen puntenverlies veroorloven aangezien zij van de kalendermakers een moeilijke start kregen voorgeknauwd.

Het programma:

RC Lebbeke - Kampenhout      zat 20u00
Kontich - Wilrijk      
Temse - Lebeke-Aalst
Opstal - Ukkel-Vorst              zon 15u00
Londerzeel - Meldert
Opwijk - Rode-Verrewinkel
Schoten - Berchem 
Grimbergen - Dilbeek
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties