Raoul Peeters morgen tegen ex-club

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Raoul Peeters morgen tegen ex-club
Foto: © SC

Rupel Boom speelt zondagmiddag zijn eerste thuiswedstrijd in derde klasse. Het oude FC Boom speelde eerder al in derde, maar de fusieclub bereikte nog nooit zo'n hoog niveau. Het Boomse Gemeentepark wacht wellicht weer een overrompeling, want Rupel Boom speelt tegen het ambitieuze Racing Mechelen. Een speciaal duel voor trainer Raoul Peeters, die ooit nog Racing coachte.

“Ik zal de club altijd dankbaar blijven voor de kansen die ze me gegeven heeft”, vertelt Peeters in Het Laatste Nieuws. “Op mijn dertigste was ik er hoofdtrainer in tweede klasse. Een zwaar risico dat de club toen nam, besef ik nu. Ik heb echt het vak mogen leren in Racing. Ik bleef er bijna zeven jaar.”

“Later zou ik terugkeren toen de club in eerste speelde. Dat was de periode van de Nederlandse ex-international Bennie Wijnstekers en de Duitser Mario Krohm in de spits. Monumenten als Dirk Pauwels en Luc Leys hadden de club net verlaten en dat voelden we wel. We zakten dat seizoen dan ook. Het seizoen nadien werd ik na vier speeldagen bedankt, maar dat had niks met het sportieve te maken. Vorig seizoen, na het ontslag van Crahay, vroeg Racing me opnieuw. Ik ben uit beleefdheid eens gaan praten, maar had in feite nooit de intentie om een derde keer te gaan.”

Een goede keuze, zo bleek, want Peeters en Rupel Boom promoveerden vorig seizoen via de eindronde naar derde. Vorige week pakten ze hun eerste punt op het veld van Bornem.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties