Schalke laat steek vallen

Jimmy Wouters

Bayer Leverkusen – Schalke 04: 1-1

Bayer Leverkusen - Schalke was een duel op duimen en vingers van af te likken. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat er uiteindelijk slechts 2 doelpunten vielen.

Schalke begon erg sterk aan de partij en kreeg al in de 7e minuut een strafschop, na een fout van Butt op Lincoln. Diezelfde Lincoln faalde echter vanop 11 meter, mede dankzij een erg knappe parade van de Duitse doelman. Amper vijf minuten later kreeg ook de thuisploeg een strafschop na een lichte duwfout. Niet Butt, maar Berbatov nam plaats achter de bal, maar ook hij zag zijn poging gestopt worden.

Schalke nam de partij in handen en bleef nadrukkelijk aanvallen. Absolute uitblinker was de Braziliaan Lincoln. Zowel Schalke als Leverkusen kregen nog kansen voor rust, maar een doelpunt bleef uit.

Ook de tweede helft bood spektakel. Beide ploegen trokken volop ten aanval, en kansen bleven dan ook niet uit. Men mag het gerust een wonder noemen dat het eerste doelpunt pas na 75 minuten spelen viel. Het was de thuisploeg die op voorsprong kwam via een doelpunt van Berbatov. Schalke verhoogde vervolgens de druk en kwam vijf minuten voor affluiten dan verdiend langszij via Larsen

Kaiserslautern – Werder Bremen: 1-5

Werder Bremen had zaterdagmiddag geen kind aan Kaiserslautern. De thuisploeg moest voortdurend de wet van de sterkste ondergaan, en kreeg nooit een voet aan grond.

Op het halfuur bracht Micoud, terug uit blessure, zijn ploeg op voorsprong. Bremen bleef de wet dicteren en vlak voor rust kwamen ze dan verdiend op 0-2 dankzij een doelpunt van Klose.

Ook na de pauze was het al Bremen dat de klok sloeg.  De bezoekers liepen via goals van Frings en Klose uit tot 0-4.  Ailtintop scoorde wel nog de eerredder, maar vlak voor affluiten maakte Vranjes de afstraffing compleet.