Wie kan bevestigen?

Wie kan bevestigen?
Foto: © SC

Dit weekend wordt in Derde Klasse B de tweede speeldag afgewerkt. Vanavond staan er al vier wedstrijden op het programma, morgenmiddag zijn de andere wedstrijden aan de beurt.
 
De opvallendste wedstrijd is Kermt-Hasselt – Olympic Charleroi. Beide ploegen wonnen knap op de eerste speeldag. Kermt-Hasselt won verrassend bij titelkandidaat Sprimont CS en Olympic won de topper tegen KSK Tongeren. Het belooft een heel interessante wedstrijd te worden, tussen twee ploegen die de sterke prestatie van de eerste speeldag zullen willen bevestigen.
 
KVK Tienen gaat op bezoek bij Visé. De bezoekers wonnen vorige week vlot tegen CS Verviers. Ook de opdracht van morgen ziet er haalbaar uit. Visé is erg verzwakt in vergelijking met vorig seizoen. Vorig weekend werd er met 4-2 verloren bij Bocholt VV.
 
FC Doornik gaat in het eigen stadion op zoek naar zijn eerste driepunter. KESK Leopoldsburg moet hiervan het slachtoffer worden. De Limburgers wonnen vorige week in een spectaculair duel tegen Walhain CG, waardoor de gedoodverfde degradatiekandidaat onmiddellijk belangrijke punten binnen haalde. Hierdoor kan het vanavond zonder druk spelen in tegenstelling van Doornik dat moét winnen, wanneer het zijn start niet helemaal wil missen.
 
Ook KSK Tongeren gaat op zoek naar zijn eerste overwinning. Kelmis komt op bezoek in het Fenix-stadion. Tongeren verloor vorige week de topper tegen Olympic Charleroi en moet absoluut winnen, om de kloof met de koplopers niet te hoog te laten oplopen. Ook Kelmis ging vorige week onderuit, de Walen verloren thuis met zware 1-4 cijfers tegen Couillet.
 
Walhain CG krijgt Bocholt VV op bezoek. De Limburgers wonnen vorige week overtuigend met 4-2 tegen Visé. Walhain verloor bij Leopoldsburg, waardoor er onmiddellijk een slechte zaak werd gedaan door tegen een concurrent te verliezen. De druk zal morgen dan ook groot zijn om niet weer onderuit te gaan. Bocholt kan ook voluit voor de overwinning gaan, waardoor het een leuke wedstrijd kan worden.
 
Sprimont CS gaat op zoek naar zijn eerste overwinning op het veld van UR Namur.  Sprimont verloor in het eigen stadion verrassend tegen Kermt-Hasselt, Namur speelde met 3-3 gelijk op het veld van Montegnée. Voor Sprimont geldt hetzelfde verhaal als voor Tongeren en Doornik, winnen is noodzakelijk om de aansluiting bij de koplopers niet te verliezen.
 
Tenslotte krijgt CS Verviers Montegnée op bezoek en speelt Franc Borains op het veld van Couillet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties