Zelfs 1-0 tegen Spanje is voldoende

Luc Goderis
| 0 reacties
Zelfs 1-0 tegen Spanje is voldoende
Foto: © SC

Indien Belgiƫ straks zijn twee resterende kwalificatiewedstrijden voor het WK van volgend jaar in Duitsland wint is de kans zeer groot dat onze landgenoten alsnog in de barrages uitkomen.
 
Met (hopelijk) zes punten erbij komen de Belgen straks op 17 punten.  Spanje wint op de laatste speeldag normaliter nog van San Marino en eindigt dan eveneens op 17 punten.  Als BosniĆ«-Herzegovina, logisch gezien, wint van San Marino en Ć©Ć©n punt pakt in ServiĆ« eindigen ook zij op 17 punten.
 
In de eindrangschikking van groep 7 delen BelgiĆ«, Spanje en BosniĆ«-Herzegovina dan de tweede plaats.
Het Fifa-reglement is hierin dan zeer duidelijk.  De punten die deze landen dan in de onderlinge duels verzamelen, bepalen dan in de eerste plaats hun positie in de groep.  Een klein rekensommetje leert ons dat de Belgen dan 6 punten pakken in deze "mini-competitie".  BosniĆ«-Herzegovina en Spanje halen slechts 5 punten uit de onderlinge duels en eindigen dan altijd na BelgiĆ«.
 
Er dient in dit scenario, in tegenstelling tot wat heel wat media beweren, dus NIET met twee of drie doelpunten verschil te worden gewonnen van de Spanjaarden.  Tweemaal winnen, zelfs met het kleinste verschil, en de kans is reĆ«el dat BelgiĆ« in de play-offs uitkomt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties