Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 6
Hearts blijven winnen
Pieter Marius

De Hearts zijn er opnieuw in geslaagd hun wedstrijd te winnen. Vandaag moest Livingston eraan geloven. Die werden met 1-4 in de pan gehakt. Na deze zege is hun voorsprong opnieuw opgelopen tot vijf punten.

Na de zege van Celtic Glasgow werd de druk op de Hearts vergroot. Toch lieten de bezoekers zich niet van de wijs brengen. Al na elf minuten viel de openingstreffer te noteren. Het was geen verrassing dat die op de naam van Rudi Skacel kwam te staan. De Tsjechische middenvelder liet eerder dit seizoen al zijn neus voor doelpunten zien. Deze keer wist hij te scoren door middel van een mooie kopbal. Even later kon Edgaras Jankauskas de score bijna verdubbelen. Doelman Roddy McKenzie stond echter goed opgesteld. Even later kon hij toch niet vermijden dat het 0-2 werd. Andy Webster profiteerde van een slechte dekking en kon zo eenvoudig scoren. Livingston probeerde na dit doelpunt voor dreiging te zorgen, maar ze liepen op een sterk verdedigend Hearts. Even later konden die voor een derde doelpunt zorgen. Bednar brak door de defensie en liet de bal aan Paul Hartley. Die aarzelde niet op de 0-3 binnen te tikken. Op slag van rust werd er opnieuw gescoord. Deze keer aan de andere zijde. Een vrije trap van Neil Barrett werd door Gordon gelost. Daglish profiteerde daarvan om de rebound af te ronden.

Het tegendoelpunt van Livingston motiveerde de ploeg. Net na rust konden ze bijna voor de 2-3 zorgen toen Barrett net overkopte. Een kwartier later werden ze echter weer met de neus op de feiten gedrukt. McAllister werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. De scheidsrechter aarzelde niet... strafschop. Paul Hartley nam de taak op zich en schoot de 1-4 tegen de netten. Na dit vijfde doelpunt bloedde de partij dood. Livingston kwam in de slotminuten nog dicht bij een doelpunt, maar Gordon zorgde voor de redding.