Analyse Speeldag 6 - Marseille wint eerste keer

Ruben Claesen
Speeldag 6 - Marseille wint eerste keer

In Frankrijk blijft Lyon trots aan de leiding. Het won in de topper van afgelopen zaterdag van Monaco. Marseille, tegenstander van Germinal Beerschot in de Uefa-cup, boekte een eerste overwinnging.

Lyon heeft een nieuw troetelkind. In de wedstrijd tegen de Monegasken gaf de Braziliaan Fred zijn visitekaartje meteen af door twee maal de weg naar doel te vinden. David Gigliotti kon tien minuten voor tijd nog milderen.

De eerste achtervolger van Lyon, Paris Saint-Germain, won moeizaam van degradatiekandidaat Strasbourg. Bonaventure Kalou scoorde de enige treffer. David Rozehnal speelde de hele wedstrijd.

Verassing van het seizoenbegin is ongetwijfeld Le Mans. De promovendus won van Toulouse, en staat nu op een onverhoopte gedeelde derde plek.

Lens kon geen afstand nemen van Bordeaux. Het kwam niet verder dan 1-1 in het eigen Félix-Bollaert. Marouane Chamakh bracht de bezoekers zelfs op voorsprong, maar Lens maakte snel gelijk. Aruna speelde de volledige negentig minuten.

Voor Marseille is de ban eindelijk gebroken, het won voor de eerste keer dit seizoen op het veld van Sochaux. Winston Oruma zorgde voor de beslissende treffer. Andres Mendoza mocht tien minuten voor tijd invallen.

Onze landgenoot Roberto Bisconti deed het minder goed. Zijn ploeg Nice ging in eigen huis de boot in tegen Saint-Etienne, Bisconti werd in de zeventigste minuut vervangen.