Barcelona mist start niet

Barcelona heeft zijn start niet gemist in de Champions League. De Spaanse kampioen was niet zoveel beter dan Werder Bremen, maar het scoorde gewoon twee keer meer.

Na een kwartier spelen stonden de Spanjaarden al op voorsprong. De Portugees Deco zorgde met een afgeweken schot voor de voorsprong. Werder Bremen lag echter niet onder in het spel en voetbalde zelf ook enkele goede kansen bij elkaar. De pogingen van Valdez en Klasnic waren zeker niet slecht, maar doelpunten kwamen er niet uit voort. Net voor rust leek dat doelpunt er nog wel te komen. Het vluchtschot van Johan Micoud vond echter de paal op weg naar het doel. Rusten deden de Duitsers en de Spanjaarden dus met een 0-1.

Werder Bremen probeerde na rust de bakens te verzetten, maar langzaam maar zeker namen de bezoekers de wedstrijd definitief in handen. Doelpuntenmaker Deco was dicht bij zijn tweede doelpunt, maar hij zag zijn schot ook tegen de paal belanden. Een kwartier voor tijd was de wedstrijd gespeeld. Het Argentijnse talent Lionel Messi werd foutief gestuit door Christian Schultz. Aangezien dat in de zestien gebeurde ging de bal op de stip. Rondaldinho trapte zonder pardon de 0-2 binnen. Dat was meteen ook de eindstand. Bremen verdiende zeker een doelpuntje, maar Barça won wel verdiend.