Roma wint vlot van het Griekse Aris

Dirk Pieters

AS Roma mocht thuis niet verliezen van Aris Saloniki. De thuisploeg kende geen problemen met de Grieken, die met 5-1 terug wandelen werden gestuurd. AS Roma zo goed als zeker in de poules.

De wedstrijd kon niet beter starten voor de thuisploeg want na één minuut mocht Alberto Aquilani het eerste doelpunt van de avond voorbij doelman Evangelos Pourliotopoulos trappen. Aris wou wel, maar kon weinig beginnen tegen een goede thuisploeg. Montella trof rond het kwartier de paal, maar na een mooie voorzet van Aquilani, kon Panucci de score verdubbelen in de 21ste minuut.  Nog voor het half uur stond het 3-0, Montella kon deze keer wel afwerken.
Aris bleef goed meevoetballen, maar was duidelijk te zwak. Na 35 minuten kon Aris dan toch tegenscoren. Een mooi afstandsschot van Sanjuro ging mooi voorbij doelman Curci. Bij Aris kregen ze terug hoop, maar Panucci doorbrak die al snel met een mooie kopbal, 4-1 voor de thuisploeg.

In de tweede helft ging Roma verder op zijn elan, een afstandsschot van Totti ging mooi binnen, tot groot genoegen van de 11000 toeschouwers in het stadion Olimpico.  De wedstrijd werd minder aangenaam, de passing kwam niet meer aan en Roma begon onverzorgd te spelen. Het stond bijna 6-1, maar een doelpunt van aanvoeder Totti ging niet door wegens buitenspel.
Met nog 15 minuten te gaan, wisselde trainer Marco Domenichini het aanvalsduo Totti en Montella voor Nonda en Kharja.  Veel verandering kwam er niet, het waren zelfs de bezoekers die de laatste kans kregen, maar Curci stond op de juiste plaats.

Roma won makkelijk en oververdiend van een strijdend Aris. De terugwedstrijd zal nog weinig belang hebben. Roma zit met anderhalf been in de volgende ronde.