Start verliest leiderspositie aan VÃ¥lerenga

viki meeuwis

Gisterenavond werd er nog een laatste match afgewerkt van de 21e speeldag in de Tippeligaen. Start moest het daarbij opnemen tegen Brann Bergen.

Brann – Start : 1-0

Start speelde gisterenavond een slechte wedstrijd, met weinig inzet en kon bijna geen duel winnen. Bij Brann daarentegen deed iedereen wat ze moesten doen, vlot spelen  goede combinaties en kansen afdwingen. Start had het vooral aan doelman Nilssen te danken dat ze slechts met 1-0 verloren.

De bezoekers kregen in de eerste minuut een goede kans via Bala Garba die zich voorbij Somo wist te werken maar niet verder door kon spelen naar het middenveld. Met nog geen tien minuten gespeeld kwam de eerste grote kans voor Brann. Andresen kwam alleen te staan in het strafschopgebied van Start maar zijn doelschop werd geblokkeerd door een verdediger van de bezoekers. Even later weer een mogelijkheid voor Brann ; Tom Sanne met een pass naar Robbie Winters. De Schot probeerde vanop zestien meter maar de bal eindigde recht in de armen van keeper Nilssen. Nog geen twee minuten later kon Winters weer uithalen maar dit keer ging de bal over doel. Voor het half uur om was kregen beide kanten een evenredig aantal doelkansen maar slaagden er niet in om voor de rust te scoren. Vanaf dan was het al Brann wat de klok sloeg. Start slaagde er niet meer in om een vuist te maken en werd steeds meer in hun eigen zestien weggedrukt.

Na de rust begon Brann het beste. Al na twee minuten een eerste kans met een vrije trap maar Andresen schoot die mijlenver over het doel. Enkele minuten kwam Winters alleen tegenover Nilssen te staan maar laatstgenoemde kon de bal goed opvangen. Ook de retour van Macallister was geen probleem voor de keeper van Brann. Een corner die bij Scharner terecht kwam werd door hem weer het veld ingekopt, daar stond Robbie Winters klaar die de bal binnenwerkte, 1-0. Brann ging verdiend aan de leiding. Brann creërde de ene kans na de andere en drukte Start steeds verder weg. Die druk liet zich merken in slechte passes en paniekvoetbal. De enige spelers bij Start die wel min of meer in de wedstrijd zaten waren keeper Nilssen en Alex Valencia. Maar het was teveel van het goede voor beiden om een hele ploeg mee te slepen. Bij Brann waren de uitblinkers Winters, Macallister en Paul Scharner die heer en meester op het middenveld was.

Brann maakt geen kans meer op de titel maar behoudt wel uitzicht op de Royal League. Start doet een slechte zaak in de strijd om de titel. Als ze nog kans willen maken moeten ze zondag VÃ¥lerenga verslaan.