mosCSKA Moskou
Spartak Moskou
Datum: 24/09/2005 14:00
Competitie: Russische Premier League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Luzhniki
CSKA wint topper
Luc Goderis
| 0 reacties
CSKA wint topper
Foto: © SC

Stadsgenoten CSKA en Spartak vochten vanmiddag in Moskou het absolute topduel van de 24ste speeldag uit.  CSKA had aan een vroeg doelpunt van de Braziliaann Daniel Carvalho genoeg om de drie punten thuis te houden en zo in het spoor van leider Lokomotiv te blijven.  Spartak lijkt door deze nederlaag definitief uit koers geslagen in de strijd om de Russische titel.

CSKA, nochtans fel geplaagd door blessures, begon furieus aan de wedstrijd en drukte de bezoekers meteen met de rug tegen het eigen doel.  Al na zes minuten resulteerde dit in het openingsdoelpunt.  Dudu ontfutselde Mozart de bal en stuurde prompt Vagner Love de diepte in.  De kleine Braziliaan kreeg het leer niet voorbij doelman Wojciek Kowalevski maar Carvalho rondde het Zuidamerikaans onderonsje in de rebound af.

CSKA hield de wedstrijd stevig in de greep maar ging niet meer zo nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt.  Spartak probeerde wel af en toe maar kwam niet in de buurt van thuisgoalie Igor Akinfeev.
Nog voor de pauze moesten zowel Daniel Carvalho als Vagner Love met blessures naar de kant worden gehaald.  De lappenmand van CSKA zit daarmee stilaan overvol.

Na de herneming poogde Spartak het laken naar zich toe te trekken maar het steeds meer op een veredeld B-elftal lijkend CSKA hield meer dan stand.  Integendeel, de invallers Sergei Samodin en Aleksandr Salugin zorgden nog voor het grootste gevaar.  Geen van beiden kon echter de voorsprong verdubbelen.

CSKA nadert dankzij de overwinning tot op twee punten van Lokomotiv Moskou maar de leiders ontvangen straks nog Torpedo Moskou