Brøndby wint makkelijk van OB

viki meeuwis

Afgelopen weekend stond de elfde speeldag van de Deense competitie op het programma. De SAS-ligaen is nu voor een derde gespeeld en het verschil tussen de eerste en de laatste ploeg bedraagt nu al 22 punten. Het was dan ook vooral uitkijken of degradatiekandidaten Esbjerg en SønderjyskE zich konden herpakken.

Brøndby - OB: 2 - 0

Nog voor de pauze stond Brøndby al 2-0 voor dankzij twee mooie goals van Morten Skoubo. Hansen kon op het kwartier de enige goal voor OB binnenwerken, maar toen Johan Elmander er op het half uur het derde doelpunt voor Brøndby op het scorebord zette was de wedstrijd al beslist. Waar OB voor de rust geen voet aan de grond kreeg vocht het hard terug in de tweede helft. De thuisploeg creërde kansen maar slaagde er niet meer in om die te verzilveren.

FC Kopenhagen – Esbjerg : 5-1

Het zit Esbjerg niet erg mee de laatste tijd en het moet het degradatiespook almaar dichter in de ogen kijken. Zondagavond kreeg het de voorlopige leider op bezoek.

Voor FC Kopenhagen ziet het er heel wat beter uit. Bij de pauze stond het 1-1. Op het halfuur opende de Zuidafrikaan Elrio van Heerden de score voor de thuisploeg. Esbjerg kon er via Kryger nog voor de pauze 1-1 van maken. Na de rust was het al Kopenhagen wat de klok sloeg. Twee doelpunten van Marcus Allbäck, een van van Heerden en eentje van Møller zorgden voor een klinkende overwinning voor Kopenhagen en een verpletterende nederlaag voor het toch al geplaagde Esbjerg.

FC Midtjylland – Silkeborg: 1-0

FC Midtjylland verloor hun laatste twee wedstrijden van OB en FC Kopenhagen. De thuisploeg was er daarom op gebrand om deze wedstrijd wel te winnen. De thuisploeg begon sterk, creërde vele kansen en kon op basis daarvan nog voor er twintig minuten gespeeld waren eigenlijk al twee of drie doelpunten gemaakt  hebben. Het dichstbij kwam Mikkel Thygesen met een treffer die op de dwarslat eindigde. Bij Silkeborg was het Iddi Alkhags die de bezoekers op voorsprong had kunnen brengen. Zijn lob eindigde echter niet in maar net voor het doel van Ola Tidman
Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na de pauze. Mikkelsen, in de 64e minuut, met een prachtige vrije trap die keeper David Preece kansloos liet. Tegen het einde van de wedstrijd konden de bezoekers nog een paar keer dreigen maar FC Midtjylland liet de overwinning niet meer uit de handen glippen.

Viborg – AaB: 2-0

Het was Steffen Højer die zondag het verschil maakte voor Viborg. Met twee doelpunten zette hij Viborg terug op de tweede plaats in de rangschikking, dat over een beter doelpuntensaldo beschikt dan concurrent Brøndby. Viborg was niet zo sterk als in de voorgaande wedstrijden maar liet wel een solide indruk na.

SønderjyskE - AC Horsens: 1-3

AC Horsens is er zondag in geslaagd om de degradatie opnieuw wat af te wenden. Zij wonnen verdiend met 3-1 van SønderjyskE. De thuisploeg kond in de laatste vijf wedstrijden geen enkel punt pakken en staat na elf speeldagen met slechts zeven punten op de laatste plaats. De Serviër Besart Berisha opende de score voor de bezoekers al na negen minuten. Met twintig minuten gespeeld kon Klausen er 2-0 van maken. Op het half uur kon SønderjyskE voor een tegenprik zorgen via Nonbo
In de tweede helft maakte Berisha het karwei af en zorgde voor een verdiende overwinning van Horsens dat nu op de achtste plaats belandt met elf punten.

AGF – FC Nordsjælland : 0-2

FC Nordsjælland ging na amper een minuut en twintig seconden aan de leiding via Mads Junker. Op het half uur kon Francis Dickoh een corner in het doel werken en zo de 2-0 vastleggen. Tot op dat moment was AGF nog geen enkele keer in de buurt van het doel van FC Nordsjælland geraakt terwijl de bezoekers kansen te over hadden om de score nog te vergroten. Uiteindelijk mocht AGF van geluk spreken dat het bij 2-0 bleef want het duo Mads Junker en Tommy Olsen hadden er makkelijk 4 of 5-0 van kunnen maken.

Ã…rhus moet zich stillaan beginnen te herpakken want de degradatie begint wel heel erg dichtbij te komen.