Analyse Oudenaarde ongenaakbaar

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Oudenaarde ongenaakbaar
Foto: © SC

Na een eerste oogopslag liet de  4de speeldag in Vierde A zien dat  SV Oudenaarde zich een ongenaakbare leider toonde, dat SK Lovendegem naast een eerste driepunter pakte, dat  rode lantaarn Gistel alweer verzoop in een lawine doelpunten en dat WIK Eine zijn eerste competitiepunt meepikte.
 
Nochtans kon de partij tussen Oudenaarde en Evergem anders zijn verlopen indien de scheidsrechter het ten onrechte afgekeurde doelpunt van bezoeker Dewispelaere alsnog valideerde. Anderzijds kende de thuisploeg nauwelijks problemen met Evergem en opmerkelijk : de geel-zwarten kregen nog steeds geen doelpunt tegen.
 
Dit duel ging aanvankelijk gelijkopgaand tot bij een niet gefloten terugspeelbal van bezoeker Segers. Toen nam Oudenaarde het heft in handen met doorslaggevende feiten. Eerst trapte Mahieu een vrijschop voorbij de muur binnen en ruim 10 minuten later knikte hij de voorzet van Koudijzer naar de verdubbeling. Na rust kwam het voorval van die niet-gevalideerde tegentreffer en dat veranderde het scenario. Feys knalde op de bezoekende paal en toen Bernaert na een actie via Feys een derde maal scoorde was de buit binnen.
 
In het slotkwartier kreeg bezoeker Frouya nog een betwistbare rode kaart en legde Vergucht met een vierde treffer de eindstand vast.
 
SK Lovendegem zorgde voor een riante als lucratieve start wegens een prille openingstreffer vanop de stip via De Maertelaere. Rumbeke reageerde echter zoals het moest want amper 7 minuten verder herstelde Deneve het evenwicht. In de tweede helft knalde Vandendorpe fraai een vrije trap in de kruising en kwam Lovendegem meteen in de problemen. Dat profileerde de thuisploeg in de tweede helft wegens zelden of weinig openingen te kunnen creëren. Rumbeke bleef attent opvangen zodat de thuisploeg  naar die eerste driepunter kon fluiten.
 
Bij Wevelgem City incasseerde hekkensluiter Gistel alweer een lawine aan doelpunten. Het wordt voor de bezoekers wellicht een seizoen om nooit te vergeten. De thuisploeg zette reeds de toon na drie minuten met de openingstreffer via Callewaert. Bij rust zat de thuisploeg moeiteloos op rozen via Mikolajczak (twee goals in evenveel minuten) en Vandenabeele. Taillieu en Van Engelandt zorgden na de hervatting voor het half dozijn.
 
Ondanks handenvol rijpe doelkansen en enkel halve kansen slaagde VG Oostende er niet in om de muur van Eine te slopen. Illustratief voor die steriliteit : Syx, alleen voor een leeg doel, knalde torenhoog over. En helemaal op het einde moest thuisdoelman De Creus zich nog reppen of de bezoekers behaalden een verrassende zege.
 
Het duel tussen URS Centre en Zottegem werd een spannende wedstrijd waarin de nervositeit bij het verstrijken van minuten ten top steeg. Het escaleerde na afloop toen bezoeker Sandra, op weg naar de kleedkamers, rood kreeg toegewezen.
 
Aanvankelijk tilde Ciani de Henegouwers op voorsprong en bleef het wachten tot net voor rust wanneer Colpaert gelijkstelde. Na de hervatting verdubbelde W. Moreels voor de bezoekers terwijl Paci net voor het ingaan van het slotkwartier Centre weer terugbracht. Uiteindelijk bleef de strijd onbetwist maar betaalde Sandra de som van die nerveuze vertoning.
 
WS Lauwe behaalde een knappe zege bij Peruwelz. Met doelpunten in de eerste helft via Filiz en Ujkani legden de West-Vlamingen de basis voor een verdiende zege. In de tweede helft poogde de thuisploeg het tij te keren maar de Lauwe-defensie bleef onverstoorbaar pal overeind.
 
In het West-Vlaamse derby tussen Oostnieuwkerke en Diksmuide moest uiteindelijk de thuisploeg zijn meerdere erkennen. De vroege uitsluiting van thuisspeler Le Part (2 x geel) na de  bezoekende openingstreffer via Maertens zal er ook iets voor tussen zitten dat Oostnieuwkerke zich dreigend kon etaleren. Dat werd na rust pijnlijk duidelijk wegens de hattrick van bezoeker Baes.
 
Gent-Zeehaven klom na een blitzstart bij Winkel op voorsprong via Frechier. Hoe de thuisploeg ook bleef aandringen de Gentse defensie hield vooralsnog het hoofd koel en de netten ongeschonden. Pas na de hervatting lukte het toen Cannaert de Gentse doelman te grazen nam. Winkel bleef toen constant de bezoekers onder druk houden hoewel in de slotminuten thuisdoelman Vandromme tot tweemaal toe zich als reddende engel profileerde na evenveel  gevaarlijke Gentse infiltraties.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties