Sporting Hasselt
Tongeren HM
Datum: 15/10/2005 20:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stedelijk Sportstadion Hasselt
Limburgse topper in evenwicht
J. S.
| 0 reacties
Limburgse topper in evenwicht
Foto: © SC

Gisteravond stond in Hasselt de Limburgse derby tussen Kermt-Hasselt en KSK Tongeren op het programma. In een gesloten wedstrijd kwamen beide ploegen niet tot scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in een scoreloos gelijk.
 
Voor rust zat de wedstrijd volledig op slot. De bezoekers uit Tongeren kregen na zeven minuten wel een grote kans. Cossalter glipte door de bezoekende verdediging en legde goed af op El Barhan, de aanvaller schoot echter naast het doel. Dit was meteen de enige èchte kans in de eerste helft, de thuisploeg dreigde wel een paar keer met verre afstandschoten van Sroka en Junior, maar deze waren ongevaarlijk. Henderix kreeg vlak voor rust nog de beste kans, maar zijn schot was te zwak.
 
Na rust zagen we een agressiever Hasselt. In de 54ste minuut kreeg de thuisploeg dè kans om op voorsprong te komen, maar Mamoun slaagde erin de bal twee meter voor het doel naast te schieten. Tien minuten later was Henderix sneller dan de Tongerse verdediging, maar zijn schot was opnieuw te zwak om Bertjens te bedreigen. Drie minuten voor tijd kreeg Tongeren alsnog dè kans om de wedstrijd te beslissen, Origi kon geheel vrijstaand inkoppen, maar zijn kopbal ging naast. In blessuretijd kreeg de thuisploeg nog bijna de drie punten cadeau, Sroka mocht uit buitenspelpositie alleen op Bertjens af, maar de Tongerse goalie redde met een knappe reflex.
 
Al bij al een billijk gelijkspel, Kermt-Hasselt was de ploeg met de meest aanvallende intenties, maar tot veel kansen leidde dit niet. Alleen Junior en Sroka zorgden af en toe voor het nodige gevaar. Bij Tongeren viel vooral de sterke prestatie op van de 19-jarige Weerts centraal in de verdediging. Beide ploegen blijven dus op een gedeelde vierde plaats staan. De kans is wel groot dat er vanmiddag een paar ploegen deze positie over nemen.